Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σημαντικό εύρημα στην Αργιθέα «Η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ ΤΟΥ ΑΡΓΙΘΕΟΥ»

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ «Η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ ΤΟΥ ΑΡΓΙΘΕΟΥ» ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΩΡΟΣ

Με κάθε …μυστικότητα αλλά και με βραδείς ρυθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προχωρούν οι εργασίες για την αξιοποίηση της «ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑΣ του ΑΡΓΙΘΕΟΥ».

Η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ (ΦΩΤΟ – πρώτη δημοσίευση) η οποία εντοπίστηκε τυχαία, από Αργιθεάτη, πριν από περίπου τρία χρόνια, πρόκειται να αξιολογηθεί περαιτέρω ώστε να αξιοποιηθεί και να γίνει προσβάσιμη στο ευρύ κοινό. Η εύρεσή της κρατήθηκε όλο αυτό το διάστημα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ως εφτασφράγιστο μυστικό από όλους τους εμπλεκόμενους.

VRAXOVIGLAARGITHEA
Απομεινάρια από τον περιβάλλοντα, χώρο της « ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑΣ» όπου και βρέθηκαν τα δυο παραπάνω αρχαία χρυσά νομίσματα με τη μορφή του Βασιλιά Αργίθεου

Η καθυστέρηση οφείλεται και στο ότι υπάρχει μεγάλη δυστοκία συμφωνίας ανάμεσα στους Αργιθεάτικους φορείς για το χώρο τον οποίο πρέπει να εκτεθεί η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ.

Προς το παρόν υπάρχουν οι παρακάτω  προτάσεις:

1.Να παραμείνει, με τις όποιες αδυναμίες αυτό συνεπάγεται, στην τωρινή θέση.

2.Οι Ανατολικό -Αργιθεάτες απαιτούν να μεταφερθεί η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ στην ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας, το Πετρίλο.

3.Η ενότητα Αχελώου διεκδικεί τη ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ με το επιχείρημα ότι σύμφωνα και με τις ιστορικές πηγές εκεί βρισκόταν το Βασίλειο του Αργίθεου.

4.Η ενότητα Αργιθέας αξιώνει από την άλλη η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ να τοποθετηθεί και να εκτεθεί στην έδρα του Δήμου, το Ανθηρό ή την αρχαιολογική θέση «ΕΛΛΗΝΙΚΑ».

Φήμες για σύγκλιση απόψεων και τοποθέτησή της σε σημείο είτε ανάμεσα σε Άγιο Νικόλαο και Τύμπανο είτε την ιστορική γέφυρα Κοράκου δεν επιβεβαιώνονται από καμία πηγή.

Επίσης μεγαλύτερη σύγχυση δημιουργήθηκε από ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν, πληροφορίες ότι τελευταία στην υπόθεση έχουν εμπλακεί πλέον ενεργά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων με την αξίωση να μεταφερθεί και να αξιοποιηθεί σε δικό τους μουσειακό χώρο, ως εύρημα υψηλής ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.

Πρότασή μας είναι το θέμα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στο τέλος- τέλος την απόφαση να πάρει ο Αργιθεάτικος λαός με τη διοργάνωση Παναργιθεάτικου δημοψηφίσματος το καλοκαίρι 2018.

Είναι ένα θέμα, το οποίο, πρέπει να ιδωθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και στο οποίο να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Αργιθεάτες για το καλό όλης της Αργιθέας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η φωτογραφία, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. Επίσης μέχρι τη στιγμή της σημερινής δημοσίευσης δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η ακριβής θέση ούτε η περιοχή στην οποία έχει εντοπιστεί « Η ΒΡΑΧΟΒΙΓΛΑ».

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Πασχαλιά: Δέντρο ευλογημένο από την Παναγία

Next Article

Βόλεϊ: ΓΣ Μουζακίου vs Φιλαθλητικός Τρικάλων σήμερα στις 6μμ

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…