Σημαντική εκδήλωση για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα

 Μία σημαντική εκδήλωση για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας οργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, στο Art Gallery Hotel και ώρα 11:30 π.μ. η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με ομιλητές επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που θα αναφερθούν σε επιπτώσεις της πάθησης και τρόπους αντιμετώπισης της.

Συγκεκριμένα, υπό την προεδρεία του κ. Αναστάσιου Ωρολογά, Προέδρου της ΕΕΣΚΠ και Ομότιμου καθηγητή Νευρολογίας Α.Π.Θ., θα μιλήσουν

  • ο Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευθύμιος Δαρδιώτης για τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στην Πολλαπλή Σκλήρυνση,
  • η φυσικοθεραπεύτρια Βασιλική Τσολακοπούλου με θέμα την πρόληψη των πτώσεων στα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και η
  • εργοφυσιολόγος Αργυρώ Κρασέ για την παροχή Κλινικής Θεραπευτικής Ασκησης σε ασθενείς με ΣΚΠ και την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει πάνω στο ζήτημα αυτό.

Είναι γνωστό ότι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι η πιο συχνή νευρολογική ασθένεια που πλήττει νεαρούς ενήλικες. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια ασθενείς, στην Ευρώπη 700.000 και στην Ελλάδα υπολογίζονται πάνω από 12.000.

Αν και η αιτιολογία της δεν είναι ακόμη γνωστή και  δεν έχει βρεθεί η τελική θεραπεία, τα τελευταία 25 χρόνια έχουν εφευρεθεί πάνω από 12 φάρμακα που φρενάρουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της νόσου και προσφέρουν υψηλή ποιότητα ζωής στους ασθενείς με ΣΚΠ.

Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, στα 27 χρόνια της δράσης της, εκπροσωπεί την χώρα μας στους διεθνείς οργανισμούς, έχει προωθήσει νομοθετήματα στην Ελλάδα, πραγματοποιεί δραστηριότητες που βοηθούν τους ασθενείς με ΣΚΠ και τους συγγενείς τους (άθληση, φυσιοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, καλλιτεχνική έκφραση κτλ). Επίσης, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας με επιστημονικό τρόπο για την πάθηση, την φύση της και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται. Ταυτόχρονα, έχει διαλύσει αρκετούς μύθους γύρω από αυτή. Σήμερα είναι πια γνωστό σε όλους ότι η ΣΚΠ δεν είναι θανατηφόρα, κληρονομική ή μεταδοτική.

Η εκδήλωση της 14ης Απριλίου εντάσσεται σε αυτήν την αλυσίδα εκδηλώσεων και είναι ανοιχτή σε ασθενείς, συγγενείς, επαγγελματίες υγείας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.


4b09d74af669112f82537877229efaef
Total
0
Shares