Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στη ΔΕΘ

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στη ΔΕΘ

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στη ΔΕΘ

Σημαντικές συναντήσεις είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ΥΠΕΝ συμμετείχε στην εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, όπου είχε συνάντηση   με τον υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά και τον Γ.Γ. κ. Ευθ. Μπακογιάννη. Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, προστασία του Περιβάλλοντος και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα μέσα από πιλοτικά προγράμματα, ήταν τα θέματα της ατζέντας.

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στη ΔΕΘ

Ο δήμαρχος συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Ομιλητές ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλος,  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα επεσήμανε ότι ήταν θετική έκπληξη η ανταπόκριση του Κράτους στην καταστροφή του «Ιανού», όπως και η αποτελεσματικότητα του Γ.Γ. κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, τον οποίο ευχαρίστησε διότι έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του με τις κατ’ επανάληψη επισκέψεις στο Δήμο λίμνης Πλαστήρα. Επίσης αναφέρθηκε σε χρόνια προβλήματα του Δήμου που δόθηκαν λύσεις με αφορμή τον «Ιανό». Ο κ. Νάνος έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του οδικού κυκλώματος της λίμνης Πλαστήρα και ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση έργων ύδρευσης και άλλων υποδομών. Ζήτησε την ένταξη κατά προτεραιότητα του έργου Αγροτική Οδοποιία, μελέτη 1,3 εκατ. Ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο δήμαρχος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο και με τον Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιο Πετραλιά. Τον δήμαρχο συνόδευε αντιδήμαρχος κ. Αλ. Μηλίτσης και ο γραμματέας κ. Βασίλης Μπράντζος.

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στη ΔΕΘ

Επίσης ο δήμαρχος επισκέφθηκε το περίπτερο του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας,  όπου εκθέτες είναι επιχειρήσεις της Καρδίτσας, οι οποίες έχουν όμως αναφορά στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, όπως η εταιρία Μηλίτσης από το Μεσενικόλα, η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό Πολιτικής Προστασίας και συστήματα πυρόσβεσης, η εταιρία My bee, του Γ. Σκούφη από το Μορφοβούνι με καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς με βάση την πρόπολη και άλλα μελισσοκομικά υλικά, καθώς και η επιχείρηση του Δ. Πρίτσα, από τη Φυλακτή, με αντικείμενο τον εξοπλισμό συστημάτων καθαρισμού αέρα και διασφάλιση υγιεινού περιβάλλοντος στοιχείο απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε λόγω covid 19. Ο δήμαρχος συνεχάρη τους εκθέτες και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλία του Δήμου για την ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα στη λίμνη Πλαστήρα. Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΚ κ. Κώστα Ζυγογιάννη και μέλη του ΔΣ. Τέλος, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων Ελλάδος, μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Γ. Μουτσιάνα, με τον οποίο είχε γόνιμη συζήτηση για κοινές δράσεις στη λίμνη Πλαστήρα.




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Σόου Μητσοτάκη στο Δαμάσι, μάθημα σε κοντέινερ για 80 παιδιά σε Παλαμά και Κοσκινά

Next Article
Τρίκαλα: Μαγικές γεύσεις όπερας στο 2ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος»

Τρίκαλα: Μαγικές γεύσεις όπερας στο 2ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος»