Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σημαντικές ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοείς στο αυτοκίνητο

Σημαντικές ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοείς στο αυτοκίνητο

Σημαντικές ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοείς στο αυτοκίνητο

Το άλφα και το ωμέγα στην οδήγηση, είναι η ασφάλεια. Η υγεία του οχήματός σας, είναι λοιπόν άμεσα συνδεδεμένη με αυτή. 

Πότε όμως το αμάξι σας προσπαθεί να “σας πει” ότι κάτι δεν πάει καλά; Δείτε παρακάτω κάποιες σημαντικές ενδείξεις που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε.

Υπερβολικός καπνός

Είναι λογικό κατά την εκκίνηση του οχήματός σας, η εξάτμιση να ελευθερώσει καπνό. Το ανησυχητικό όμως, θα είναι να αντιληφθείτε ότι η εξάτμισή σας εκπέμπει μεγάλες ποσότητες καπνού.  

Αν δείτε πυκνό μπλε ή μαύρο καπνό να απελευθερώνεται απ’ την εξάτμισή σας, τότε ίσως το αυτοκίνητό σας καίει λάδι. Δηλαδή, ίσως υπάρχει διαρροή λαδιού απ’ τον θάλαμο καύσης του κινητήρα σας.  

Σε αυτή την περίπτωση, πηγαίνετε όσο το δυνατόν συντομότερα το όχημά σας στον μηχανικό. Αν συμβεί λοιπόν κάτι τέτοιο και δείτε κάποιο “σύννεφο” καπνού να βγαίνει απ’ την εξάτμισή σας, μην το αγνοήσετε.

Check Engine

Ίσως, το περιμένατε να αναφέρουμε για το check engine. Οι προειδοποιητικές λυχνίες, ανάβουν για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς, ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα στο όχημά τους. 

Το check engine ωστόσο, μπορεί να ανάβει για αρκετούς διαφορετικούς λόγους. Από τη χαμηλή στάθμη λαδιού και τη βλάβη στο σύστημα έγχυσης, μέχρι βλάβη στην τουρμπίνα, πρόβλημα στον καταλύτη και άλλα. 

Το σημαντικό βέβαια, είναι να μην το αγνοήσετε. Αν λοιπόν σε περίπτωση που κάποια λυχνία check engine μείνει ανοιχτή, επισκεφτείτε τον μηχανικό σας για να διαγνώσει το ζήτημα.

Σημαντικές ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοείς στο αυτοκίνητο

Δονήσεις κατά το φρενάρισμα

Αν όταν φρενάρετε δημιουργούνται δονήσεις ή νιώθετε το όχημα να “τραβάει”, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αγνοήσετε. 

Τα αίτια μπορούν να είναι διάφορα, όπως, πρόβλημα με τους δίσκους, με τα τακάκια, με το τιμόνι ή με τις αναρτήσεις. Η ασφάλεια όμως, όπως καταλαβαίνετε, είναι το σημαντικότερο στην οδήγηση. Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία μα καμία περίπτωση να το αγνοήσετε. 

Θα ήταν επίσης καλό, για την ασφάλειά σας, να μην οδηγήσετε αν βιώσετε κάτι τέτοιο, αλλά να καλέσετε την οδική για να σας μεταφέρει στο συνεργείο. 

Επομένως, αν αντιληφθείτε δονήσεις κατά το φρενάρισμα, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τον μηχανικό σας, το συντομότερο δυνατό!

Παράξενοι ήχοι

Πολλές φορές τα “ασυνήθιστα” σημάδια κατά την οδήγηση, δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Όσο περισσότερο οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, τόσο περισσότερο συνηθίζετε στο πώς “φέρετε” και πώς ακούγεται. 

Αν λοιπόν εντοπίσετε κάποιον “παράξενο” ήχο, δηλαδή κάποιον ασυνήθιστο ήχο, είναι πιθανό να τον καταλάβετε και να σας κάνει εντύπωση. Ήχοι κατά το φρενάρισμα, κατά τη στροφή του τιμονιού, κατά την αλλαγή ταχύτητας, θόρυβοι απ’ τον κινητήρα και άλλοι. 

Αν ακούτε λοιπόν μη-συνηθισμένους θορύβους, τότε ήρθε η ώρα να πάτε το όχημά σας για έλεγχο.

Υγρά

Ένα αυτοκίνητο μπορεί να χάνει υγρά για διαφορετικούς λόγους. Επίσης, κάθε υγρό είναι διαφορετικό. Ένας τρόπος όμως για να τα ξεχωρίσετε, είναι το χρώμα τους. 

Για παράδειγμα, αν είναι μαύρο, είναι λάδι κινητήρα, αν είναι πράσινο είναι το υγρό του ψυγείου. Αν είναι κόκκινο, υγρό μετάδοσης, κάτι που αν διαρρέει, βάζει σε κίνδυνο τον κινητήρα σας. 

Αν είναι κίτρινο, τότε υπάρχει διαρροή στο υγρό φρένων και θα πρέπει να αποφύγετε την οδήγηση προς το συνεργείο. Καλέστε την οδική βοήθεια για την ασφαλή ρυμούλκηση του οχήματός σας. Μπορεί επίσης να υπάρχει και διαρροή βενζίνης, την οποία αν αντιληφθείτε, θα ήταν καλό να μη βάλετε μπρος το αυτοκίνητό σας. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως, αν υπάρχει διαρροή υγρών, επικοινωνήστε με τον μηχανικό σας, για να σας κατευθύνει αναλόγως.




Total
0
Shares
Previous Article
Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας

Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας

Next Article
Ο Γιώργος Δ. Καραβίδας για την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας με το Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα

«Απάτητα βουνά»: Περιβαλλοντική πολιτική του «ποδαριού» από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…