Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σφήκας: “Να «Αναστήσουμε» το Τοπικό Ποδόσφαιρο”

sfikas alexandros2

Παρά τις δυσκολίες και τις όποιες καθυστερήσεις τελικά άρχισε τόσο η ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ όσο και η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ. Μόνο τα Τοπικά Πρωταθλήματα δεν μπόρεσαν να κάνουν σέντρα λόγω του ιού.

Πρώτη φορά στα χρονικά διοίκησης ΕΠΣΚ υπήρξε «παύλα» σε μία χρονιά. Η πανδημία όμως είναι πολύ δύσκολος «αντίπαλος». Τώρα που η «περιπέτεια» αυτή φαίνεται να φτάνει προς το τέλος της και Ποδόσφαιρο αναμένεται να επιστρέψει στην κανονικότητα μας δεν υπάρχει πλέον «ειδικός» να μιλήσει για την επόμενη ημέρα από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας Αλέξη Σφήκα.

Τι περιμένουμε να δούμε τη νέα περίοδο;

«Μία προσπάθεια από την αρχή αφού οι ειδικές συνθήκες της αναστολής δεν μας επέτρεψαν σταδιακά, με αργά αλλά σίγουρα βήματα να εφαρμόσουμε την φιλοσοφία μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα Πρωταθλήματα υποδομών, η δημιουργία νέων Αθλητών που αποτελεί και την βάση του Ποδοσφαίρου μας. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν καλές ομάδες στην κορυφαία Τοπική κατηγορία αλλά θα ήταν ότι καλύτερο όλες να είχαν μία Ακαδημία. Έστω και αν αυτό είναι δύσκολο να καταστεί υποχρεωτικό. Η παρουσία μου στην Επιτροπή των Εθνικών Ομάδων θα αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο ανάπτυξης και εξέλιξης του αθλήματος στο Νομό»…

Η εμπειρία της πανδημίας αποτελεί πρόκληση ή απογοήτευση;

«Σίγουρα αποτελεί πρόκληση αφού από την φύση μου είμαι άνθρωπος που δεν εγκαταλείπω εύκολα την προσπάθεια, ενώ έχω αξιόλογους και ικανούς συνεργάτες με εμπειρία στον χώρο αλλά και διάθεση να προσφέρουν. Εμείς υπηρετούμε τις ομάδες και όχι οι ομάδες εμάς. Θα μπορούσε λόγω καραντίνας να γίνει μία Γενική Συνέλευση μέσω διαδικτύου αλλά δεν πρέπει απλά να διεκπεραιώνεται μία υποχρέωση. Λίγη υπομονή ακόμη για την επαφή διά ζώσης να ακουστούν απόψεις, να υπάρξουν προτάσεις. Ακόμη και για την Προκήρυξη πρέπει οι ομάδες να έχουν λόγο».

Το θέμα με την ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ;

«Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το …δάσος. Όταν έχεις απέναντι σου την ΕΠΟ πρέπει να είσαι τυπικός. Δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Δεν μπορεί η ΕΠΣΚ να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Δημιουργήθηκαν εντυπώσεις χωρίς λόγο στην προσπάθεια συνεργασίας με το κορυφαίο φορέα του Ποδοσφαίρου μας, προς όφελος των ομάδων που έχουν οικονομικά προβλήματα. Επ’ αυτού, όσοι θεώρησαν πως δεν υπήρξε πειστική διαχείριση έχουν κάτι να μας προτείνουν; Πως δηλαδή σε μία περίοδο χωρίς κανένα έσοδο θα υπάρξει μία ισορροπία;»

Θα υπάρξουν αλλαγές στα νέα Πρωταθλήματα;

«Είμαστε πάντα θετικοί σε καινοτομίες που μπορούν να εξελίξουν το Ποδόσφαιρο μας. Το όριο ηλικίας μπορεί να συζητηθεί αλλά πρέπει να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι πριν την τελική απόφαση. Στο Κύπελλο υπάρχει η σκέψη υποχρεωτικής συμμετοχής και της Β’ ΕΠΣΚ τουλάχιστον έτσι ώστε να υπάρχει τόσο η περίπτωση της έκπληξης αλλά και το δικαίωμα διάκρισης στις πιο μικρές ομάδες. Εννοείται φυσικά ότι οι ομάδες δεν θα πληρώσουν την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα, ενώ για τις παντός είδους οικονομικές τους εκκρεμότητες θα τους δοθεί παράταση χρόνου με τις ανάλογες ρυθμίσεις. Θα εξεταστεί και η περίπτωση μείωση του εξοδολόγιου».

Το γήπεδο της ΕΠΣΚ;

«Το όραμα μας είναι να γίνει ένα πρότυπο Αθλητικό Κέντρο στον ιστό της πόλης. Ένα λειτουργικό και παράλληλα πολύ χρηστικό έργο. Με του απαιτούμενο ποσό να έχει εκταμιευθεί. Για να μπορέσει να υπάρξει αρχή και …τέλος. Αν είναι να μιλάμε για ημίμετρα καλύτερα να μην ξεκινήσει καθόλου. Υπάρχει όμως δέσμευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

ΑΣΑ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ, ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ…

«Η ΑΣΑ αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας για τις υπόλοιπες ομάδες και την σημαντική διαφήμιση μας. Η θέση της είναι σε επαγγελματική κατηγορία και ευχής έργο φέτος να τα καταφέρει. Τόσο στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ όσο και στον ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια από αξιόλογους παράγοντες και αξίζουν να πετύχουν τον στόχο τους. Άλλωστε λόγω πιθανής αναδιάρθρωσης η Γ΄ΕΘΝΙΚΗ θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική κατηγορία».

«Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην πολύ καλή συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας και τον Σύνδεσμο Προπονητών. Η παρουσία ικανών ατόμων που γνωρίζουν τον χώρο έχει φέρει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Μία Διαιτησία με θετικά δείγματα γραφής και ντόπιους Προπονητές που δείχνουν την αξία τους. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ»…

karditsasport.gr




Total
0
Shares
Previous Article
marantona diego

Το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Μαραντόνα: Ανεπαρκής και ακατάλληλη ιατρική φροντίδα

Next Article
super league2

ΕΠΟ :Απόφαση για τα Playoffs και Playouts της SL2!

Related Posts