ΣΕΠΕ: Περίπου ένας στους 10 που ελέγχθηκε «έφαγε» πρόστιμο – Αναλυτικά οι παραβάσεις

r25IQAEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADAowG6cQAB954RFQAAAABJRU5ErkJggg==

ΣΕΠΕ: Περίπου ένας στους 10 που ελέγχθηκε «έφαγε» πρόστιμο – Αναλυτικά οι παραβάσεις

 Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά τον Μάρτιο πραγματοποίησε 5.150 ελέγχους, καταλήγοντας στην επιβολή 502 κυρώσεων, με το ποσό των προστίμων να αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΕΠΕ βρέθηκαν οι κλάδοι όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραβατικότητα (λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία προηγούμενων ετών, αλλά και την ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας), αλλά και οι επιχειρήσεις όπου ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι αυξημένος.

Αναλυτικά οι παραβάσεις:

58 περιπτώσεις αφορούσαν σε απασχόληση εργαζομένων, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελούσε σε αναστολή

115 περιπτώσεις αφορούσαν σε μη τήρηση των γενικών κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία

323 περιπτώσεις την μη τήρηση των υπολοίπων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας (εκ των οποίων 48 πρόστιμα επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία, κυρίως στο εμπόριο και την εστίαση).

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αφορούν ιδίως στους κλάδους της εστίασης, του λιανεμπορίου, των μεταφορών, του χονδρεμπορίου, των καταλυμάτων, των προσωπικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και των ταχυδρομικών-ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τα μισά πρόστιμα αφορούσαν σε εστίαση, λιανεμπόριο και μεταφορές.
Total
5
Shares