Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σεμινάριο με τίτλο «Ψυχοσωματικά συμπτώματα: πονάει η ψυχή, το σώμα πονεί»

Η Αναστασία Βαρσαμοπούλου, Ψυχολόγος Msc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt – Εικαστική θεραπέυτρια θα είναι η εισηγήτρια σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Άρνη, στις 12 το μεσημέρι.

Το σεμινάριο με τίτλο «Ψυχοσωματικά συμπτώματα: πονάει η ψυχή, το σώμα πονεί» ασχολείται με τα καταπνιγμένα συναισθήματα που βρίσκουν μια άλλη διέξοδο για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μέσω σωματικών ενοχλήσεων. Η Αναστασία Βαρσαμοπούλου με εμπειρία ετών στο αντικείμενο αναφέρει ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουμε νιώσει δυσφορία, έντονη ενόχληση ή σωματικό πόνο χωρίς να ξέρουμε που οφείλεται. Εκφράσεις όπως “έχω έναν κόμπο στο στομάχι” ή “η καρδιά μου θα σπάσει” όταν έχουμε άγχος, αλλά και “νιώθω ένα βάρος στο κεφάλι μου” ή “δε μπορώ με τίποτα να κοιμηθώ” σε περιόδους θλίψης είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένες. Αυτά είναι μερικά από τα καθημερινά παραδείγματα που δείχνουν την άμεση και άρρηκτη σχέση που έχει η ψυχική μας κατάσταση με το σώμα μας».

Το σεμινάριο, που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα Δρυάδες εν Πλω, απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, άνδρα και γυναίκα, που επιθυμεί να ασχοληθεί με τα παραπάνω ζητήματα, να παρατηρήσει και να κατανοήσει τα συναισθήματά του και τη συμπεριφορά του και να έρθει πιο κοντά στις προσωπικές του επιθυμίες και ανάγκες. Μέσα από την εισήγηση της κυρίας Βαρσαμοπούλου και με τη δυνατότητα ερωτήσεων – απαντήσεων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές πιο αποτελεσματικές και λειτουργικές σε συνδυασμό με τη βελτίωση της καθημερινής τους λειτουργικότητας και των σχέσεων με το περιβάλλον τους (οικογενειακών, συντροφικών, επαγγελματικών, γονικών, φιλικών, κ.α.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη, καθημερινά 5-9 το απόγευμα.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν πλω
Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη

seminario varsamopoulou karditsa 2

[BWGE_Gallery_Ecommerce id=”17″ gal_title=”DIAFIMISEIS”]



Total
0
Shares
Previous Article

Ραδιο-cd, καλώδια usb και κέρματα η λεία 31χρονου από ΙΧ στην Καρδίτσα

Next Article

«Άλμα» για τον ιαματικό τουρισμό η συνεργασία με την Τσεχία

Related Posts