Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σεμινάριο για “Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας” με έδρα το Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Μακρινίτσας

«Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας σε συνδιοργάνωση με το Κ.Π.Ε Μουζακίου και το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων, και συνεργασία με το Δήμο Πύλης, Δήμο Μουζακίου, Δήμο Αργιθέας, Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαριάς «Η Γκρόπα» και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού Αργιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οργανώνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, σεμινάριο με θέμα: «Πετρογέφυρα και Εκπαίδευση. Γνωριμία με τα Πετρογέφυρα των Δήμων: Πύλης ν. Τρικάλων, Μουζακίου και Αργιθέας ν. Καρδίτσας».

Το σεμινάριο έχει έδρα το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και οι μελέτες πεδίου θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των Δήμων Πύλης, Μουζακίου και Αργιθέας.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει επιτόπια μελέτη σε πετρογέφυρα των παραπάνω περιοχών, καθώς και παρουσιάσεις των εργασιών των σχολείων, που είναι μέλη του Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» από τους εκπαιδευτικούς τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι κάθε επιμορφούμενος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τα Πετρογέφυρα, να γνωρίσει από κοντά το φυσικό περιβάλλον της θέσης του πετρογέφυρου, να ενημερωθεί σε θέματα οικοδομίας και στατικότητας των πετρογέφυρων, να ενημερωθεί για θέματα αποκατάστασης και συντήρησης που αφορούν τα λίθινα γεφύρια, να έρθει σε επαφή με τη λαϊκή τους παράδοση και την ιστορία των μαστόρων που τα έχτισαν, να μάθει για τις δράσεις των Κ.Π.Ε που είναι μέλη του δικτύου και αναφέρονται στα πετρογέφυρα, να παρακολουθήσει καλές πρακτικές περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχετικές με τη θεματολογία  του δικτύου, να παρουσιάσει την ερευνητική εργασία της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου του.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλης Τρικάλων, στις 4 το απόγευμα.

Την ίδια μέρα θα συνεχιστεί στον χώρο της Τοξωτής Γέφυρας Παλαιοκαρυάς, στους υπέροχους καταρράκτες, στις 8 το απόγευμα.

Μετά το πέρας των εργασιών θα προσφερθεί δείπνο στους φιλοξενούμενους και θα υπάρξει μουσική βραδιά με χορό και τραγούδι. 

Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 θα γίνει γνωριμία με τα γεφύρια των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας όπου και θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα να παρακολουθήσουν ως ακροατές το σεμινάριο. Σε όσους παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Καρδίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Next Article

Ετήσιο μνημόσυνο Γεωργίου Σιαφάκα

Related Posts