Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σεμινάριο Body Percussion & βραδιά μουσικής

karapanagioti rouvoli slide

 

 Μια όμορφη μουσική βραδιά με την καταξιωμένη καρδιτσιώτισσα ηθοποιό και μουσικό Σωτηρία Ρουβολή διοργάνωσαν οι Δρυάδες εν Πλώ και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο χώρο της Σχολής στην Καρδίτσα. Η Σωτηρία Ρουβολή, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις στην πόλη μας, συνοδευόμενη από το μουσικό Ανδρόνικο Τρούκη αυτοσχεδίασε μουσικά και χορευτικά, σε διασκευές γνωστών μελωδιών, jazz και pop, αλλά και σε πρωτότυπες συνθέσεις. Με τη δημιουργικότητά της και το ταλέντο της, η ταλαντούχα συμπολίτισσα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και μας χάρισε μια μουσική εμπειρία που τα είχε όλα: τραγούδι, κλακέτες, μπάσο, πιάνο, σαξόφωνο σε αυτοσχεδιαστικές συνθέσεις, όπου η μουσική έκφραση αποτελεί τη μόνη κοινή γλώσσα.

 Την ίδια μέρα είχε προηγηθεί σεμινάριο Body Music με εισηγήτρια τη Σωτηρία Ρουβολή και συμμετέχοντες επαγγελματίες της μουσικής και του χορού όλων των ηλικιών, αλλά και μαθητές. Στο σεμινάριο εξερευνήσαμε τη μουσική του σώματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φωνή και τον ρυθμό με στόχο να “παίξουμε” μουσική με μόνο όργανο το ανθρώπινο σώμα! Μέσα από τη φωνή και τα ηχεία του σώματος εκφραστήκαμε μουσικά, δημιουργήσαμε ήχους και ρυθμικά μοτίβα και συντονιστήκαμε ομαδικά. Με τον τρόπο αυτό, ο χορευτής μαθαίνει να επικοινωνεί καλύτερα με τη μουσική σε όλα τα είδη χορού.

 Οι Δρυάδες εν Πλω και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη ευχαριστούν θερμά τη Σωτηρία Ρουβολή για τη μοναδική βραδιά και το ενδιαφέρον σεμινάριο, καθώς και τους συμμετέχοντες και όσους παρευρέθηκαν το Σάββατο στη Σχολή Χορού και υπόσχονται ότι θα επανέλθουν με ενδιαφέροντα επιστημονικά σεμινάρια επαγγελματικών προδιαγραφών και πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη της Καρδίτσας.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

karapanagioti rouvoli 1

karapanagioti rouvoli 2

karapanagioti rouvoli 3




Total
0
Shares
Previous Article

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας*

Next Article
theodorideio kentro Karditsa

Δημοπρατείται το έργο της επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες