Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σεμινάρια προπονητικής από τον Βασίλη Βούζα

vouzas vasilis seminaria podosfairou

Σεμινάρια προπονητικής από τον Βασίλη Βούζα. Η δύσκολη περίοδος της καραντίνας, έδωσε την ευκαιρία σε προπονητές ποδοσφαίρου, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, μέσω σεμιναρίων στο διαδίκτυο. Μέσα σ’ αυτά τα σεμινάρια, προσκλήθηκε να παρουσιάσει 2 φορές θέματα και ο Μουζακιώτης προπονητής Βασίλης Βούζας, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO και έχει διατελέσει προπονητής σε πολλές ομάδες SUPER LEAGUE, SUPER LEAGUE 2, FOOTBALL LEAGUE, ενώ έχει εργασθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Αποκορύφωμα φυσικά η παρουσία του στον πάγκο της 1ης ομάδας του ΟΣΦΠ για μερικά παιχνίδια σε ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχασθεί και η επιτυχημένη πορεία του στην Ευρώπη, ως Προπονητής της U19 του ΟΣΦΠ, που είχε ως αποτέλεσμα να προσκληθεί ως ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων προπονητών σε Επαγγελματικές Υποδομές, από την UEFA για να παρευρεθεί 2 φορές σε επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΛΙΤ των κορυφαίων προπονητών υποδομών.

Μέσω λοιπόν διαδικτυακής φόρμας, μετά από πρόσκληση των Συνδέσμων Προπονητών Ποδοσφαίρου ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ & ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, παρουσίασε την 3/5/2020 σε 398 προπονητές (αποτέλεσε μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών μέχρι εκείνη την ημέρα ο αριθμός των συμμετοχών) το θέμα «ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».

Σεμινάρια προπονητικής από τον Βασίλη Βούζα

Στην παρουσίαση αυτή αναλύθηκε με αριστουργηματικό τρόπο ο τρόπος που σχεδιάζεται η ετήσια προπόνηση μια επαγγελματικής ομάδας, οι προπονήσεις και οι τακτικοί στόχοι που θα πρέπει να περιλαμβάνει μια τυπική εβδομαδιαία προπόνηση. Επίσης αναλύθηκαν παραδείγματα ασκησιολογίου και επεξηγήθηκαν λεπτομερώς οι επιβαρύνσεις στις προπονήσεις και η σωστή διαχείριση της κούρασης των παικτών και η ασφαλέστερη αποκατάσταση τους.

Η παρουσίαση διήρκησε μία ώρα περίπου και στην συνέχεια ο Βασίλης Βούζας, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των προπονητών που παρακολούθησαν την επιμόρφωση. Την παρουσίαση αυτή παρακολούθησε και ο έτερος Μουζακιώτης προπονητής Θανάσης Τσίγκας (κάτοχος πιστοποίησης UEFA A) από την Μυτιλήνη που ζει τα τελευταία χρόνια.

Επίσης στις 13/5/2020, μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΠΠΠΕ), παρουσίασε 2 θέματα. Το πρώτο είχε να κάνει με την ανάλυση του σχηματισμού 1-4-2-3-1 στο ποδόσφαιρο και το δεύτερο, είχε σαν θέμα την “Τακτική ανάλυση της Φάσης Μετάβασης”, με την παρουσία αυτή την φορά 500 προπονητών (ακόμη ένα ρεκόρ και τέτοιου είδους σεμιναρίων). Σ’ αυτή την παρουσίαση, εκτός του Θανάση Τσίγκα, παρευρέθηκε και εκ Μαυροματίου καταγόμενος Θωμάς Ματρακούκας, ο οποίος ζει και δουλεύει σε ομάδες της Δράμας και της Καβάλας, όπου και διαμένει. Επίσης αρκετοί Καρδιτσιώτες προπονητές, της τοπικής Ένωσης, προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν το σεμινάριο αυτό. Διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα και ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον που ακολούθησε περίπου άλλη μια ώρα με απορίες και ερωτήσεις των προπονητών που το παρακολουθούσαν.




Total
0
Shares
Previous Article
kleisto gym trikala

Τρίκαλα: Ανοίγουν κι άλλοι αθλητικοί χώροι για αθλητές/τριες - Όλες οι οδηγίες

Next Article
formula1 agones

Formula 1: Τρεις αγώνες θα λείπουν από το νέο πρόγραμμα του 2020

Related Posts