Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σειρά εκδηλώσεων από φορείς στον ν. Καρδίτσας με γενικό τίτλο «Karditsa restart»

«Η δύναμη κρύβεται στις ιδέες. Σκεφτόμαστε δημιουργικά»

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα οι τοπικοί φορείς οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Karditsa restart», με σκοπό την καλλιέργεια, διάδοση και ανάδειξη της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας από τους νέους του Νομού Καρδίτσας.

Η πρώτη εκδήλωση οργανώνεται από το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε  και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Καρδίτσας με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, οργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις για την Δημιουργικότητα, την Καινοτομία και την Κοινωνική Οικονομία.

Θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις που θα οργανωθούν εκ περιτροπής από τους παραπάνω φορείς.

Στόχοι των εκδηλώσεων Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας είναι να παρασχεθεί υποστήριξη, ενθάρρυνση και εμψύχωση στους νέους ανθρώπους, ώστε να σχεδιάσουν μια ιδέα (ατομικά ή συλλογικά) και να προχωρήσουν οι ίδιοι στην υλοποίησή της. Η ιδέα μπορεί να αναφέρεται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της τοπικής επιχειρηματικότητας, της ανάδειξης του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος χωρίς κανένα περιορισμό.να αναπτυχθούν εφαρμόσιμες ιδέες και υλοποιήσιμες προτάσεις οι οποίες θα συνεισφέρουν:

  1. Στην δημιουργία εισοδήματος και θέσεων εργασίας.
  2. Στην τόνωση της Τοπικής Οικονομίας.
  3. Στην ανάδειξη, προστασία και βελτίωση του Φυσικού, Ιστορικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος του τόπου μας.
  4. Στην βελτίωση της Ποιότητας ζωής.
  5. Στην τόνωση της Κοινωνικής Συνοχής, μέσω της ανάδειξης ιδεών και προτάσεων που θα οδηγούν σε νέες δράσεις, οικονομικές και κοινωνικές δομές, με στόχο την στήριξη και την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο.

Το όλο εγχείρημα απευθύνεται σε νέους που γεννήθηκαν ή κατοικούν ή θέλουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας, σε φοιτητές, σπουδαστές, νέους άνεργους, επαγγελματίες, αγρότες, κ.ά.  Βασική αρχή είναι ότι η ευθύνη επεξεργασίας, εφαρμογής και παρουσίασης των ιδεών ανήκει στους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Οι  συμμετέχοντες στο εγχείρημα

  • Θα έχουν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με ειδικούς και επιστήμονες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν δημιουργικά, καινοτομικά και υπερβατικά.
  • Θα έχουν τη δυνατότητα να δουν καλές πρακτικές μέσα από οργανωμένες παρουσιάσεις.
  • Θα έχουν δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης του σχεδίου τους καθώς και υπηρεσίες για την επιτάχυνση υλοποίησής του.
  • Θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε συνέδριο όπου θα αξιολογηθούν οι ιδέες – προτάσεις σε δύο επίπεδα: α) από έγκριτη επιτροπή αξιολογητών και β) από το κοινό που θα παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις,
  • Θα έχουν πρόσβαση σε ειδικές υπηρεσίες και φιλοξενία σε εργασιακό περιβάλλον – θερμοκοιτίδα.
  • Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση των νέων από την Οργανωτική Επιτροπή μέσω των Μ.Μ.Ε.  ηλεκτρονικών και τον έντυπο τοπικό Τύπο.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 7η Απριλίου 2016 στο Παυσίλυπο και ώρα 5.30μ.μ. Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο Σταύρος Μεσσήνης και ο Δημήτρης Πόγκας. Θέμα της εκδήλωσης  είναι:

«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ»

Restart_karditsa

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση, η εμψύχωση και η ενθάρρυνση των νέων να σκεφτούν και να δράσουν εκτός συμβατικών πλαισίων.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, ο λόγος θα δοθεί στο κοινό προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες από την προσπάθεια ή την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης και τις ευκαιρίες ή τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο τοπικό επίπεδο της Καρδίτσας.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ανοιχτή και δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες σε κάθε εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν το επιθυμητό περιεχόμενο των επόμενων εκδηλώσεων που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης  φάσης.

Ποιοι είναι οι συντονιστές:

Ο Σταύρος Μεσσήνης, συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου The Cube Athens, θα αναφερθεί στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με βάση το παράδειγμα της πόλης Μπόλντερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, και στους τρόπους με τους οποίους μία περιφερειακή πόλη μπορεί να δημιουργήσει τη δική της κοινότητα επιχειρηματιών.

Ο Δημήτριος Πόγκας, δημοσιογράφος επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας, θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή του ελληνικού startup οικοσυστήματος, παραδείγματα πρωτοβουλιών που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και επιτυχημένα και αποτυχημένα παραδείγματα startup εταιρειών στη χώρα.

Από την ΑΝΚΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - Η Καρδίτσα πρωτοπόρος στη φιλαναγνωσία

Next Article

Τρίκαλα: Συνελήφθη 53χρονος για κλοπή εργαλείων από αποθήκη