Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Μουζακίου

ilektrokinisi photo

Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Μουζακίου

 Στο πλαίσιο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και της μετάβασης σε ένα οικοσύστημα έξυπνης κινητικότητας, φιλικό προς το περιβάλλον, ο Δήμος Μουζακίου υπέβαλλε την Παρασκευή 4/12,  πρόταση στο Πράσινο Ταμείο, με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στον Δήμο Μουζακίου».

«Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των ρύπων, ο Δήμος μας είναι έτοιμος να αφήσει το ενεργειακό του αποτύπωμα και να καταρτίσει σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. «Μετά την εκπόνηση της μελέτης, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, θα έχουμε τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 13 σημεία τους δήμου μας, τόσο για τους δημότες μας, όσο και για τους επισκέπτες με ηλεκτρικά οχήματα. Στην ίδια φιλοσοφία, υποβάλλουμε άμεσα πρόταση στο πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», για να προμηθευτούμε χωρίς κόστος επιβατικά αυτοκίνητα, βαν μεταφοράς προσωπικού και μικρά φορτηγά (σύνολο 10 στον αριθμό). Με αυτό τον τρόπο ανανεώνουμε το στόλο των οχημάτων του Δήμου μας, μειώνοντας το κόστος συντήρησης των παλαιών -περασμένης τεχνολογίας-  οχημάτων».

Αναλυτικά η πρόταση του Δήμου Μουζακίου

 Η παρούσα πρόταση αφορά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του Δήμου Μουζακίου από το Πράσινο Ταμείο, για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Σύμφωνα με το Άρθρο 17 του ν.4710/2020 (ΦΕΚ 142 Α/2020) «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της διατάξεις», καθίσταται υποχρεωτική η χωροθέτηση ενός(1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανά χιλίους (1.000) κατοίκους εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του κάθε δήμου. Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός του δήμου μας ανέρχεται σε 13122 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή του 2011, θα πρέπει να χωροθετηθούν τουλάχιστον 13 φορτιστές, σε σημεία που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδίου. Το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου αφορά αποκλειστικά την κατάρτιση Σ.Φ.Η.Ο. από εξωτερικούς συνεργάτες. Ως εκ τούτου, η εν λόγω υπηρεσία θα ανατεθεί σε εξωτερικό ανάδοχο, με βάση την νομοθεσία που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις. Για την εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο. θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές ανάγκες του Δήμου μας, ενώ το τελικό σχέδιο που θα εγκριθεί και θα παραδοθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα είναι πλήρως σύμφωνο με τις διατάξεις της ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/93764/396/30-09-2020 απόφασης του Υπουργού και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 4380/5.10.2020) «Τεχνικές Οδηγίες για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο».




Total
0
Shares
Previous Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΛΗΣ

Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων του Δήμου Πύλης

Next Article
elliniki kivernisi

Ανοίγουν κομμωτήρια- βιβλιοπωλεία -ckik away με sms -Κυκλοφορία μέχρι 10 το βράδυ

Related Posts