Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε πλήρη λειτουργία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

meteorologikos stahmos toev tavropou 1

Σε πλήρη λειτουργία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΤΟΕΒ Ταυρωπού θα προσφέρουν δωρεάν τις μετρήσεις σ’ όλους τους συντελεστές του πρωτογενούς τομέα και όχι μόνο

Σε μια σημαντική κίνηση για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής δικαιοδοσίας του 120.000 στρεμμάτων, προχώρησε η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.  Το προηγούμενο διάστημα ενέκρινε την αγορά και εγκατάσταση με ιδίους πόρους, μετεωρολογικών σταθμών για την ακριβή καταγραφή των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι σταθμοί ξεκίνησαν την πιλοτική λειτουργία τους τον προηγούμενο μήνα και αφού δοκιμάστηκαν επιτυχώς, οι ενδείξεις και οι καταγραφές τους είναι πλέον ελεύθερα διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Σε πλήρη λειτουργία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Στην κεντρική ιστοσελίδα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού (www.toevtavropou.gr) απεικονίζονται οι εγκατεστημένοι σταθμοί, ώστε να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει τον εγγύτερο στην περιοχή ενδιαφέροντος. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί προσφέρουν δεδομένα που αφορούν τις αγροτικές εκτάσεις δικαιοδοσίας του Οργανισμού και πιο συγκεκριμένα των Τοπικών Κοινοτήτων Αρτεσιανού, Γεωργικού, Καναλίων, Καρδίτσας, Καρδιτσομαγούλας, Κρύας Βρύσης, Λοξάδας, Μακρυχωρίου, Μητρόπολης, Μυρίνης, Παλαιοκκλησίου, Προδρόμου, Ρούσσου, Σταυρού, Φαναρίου και Φράγκου. Οι ενδείξεις παρέχονται σε πραγματικό χρόνο μέσω ασύρματης επικοινωνίας με ρυθμό ανανέωσης ανά 10 λεπτά και αφορούν Θερμοκρασία, Υγρασία, Ακτινοβολία, Ταχύτητα και Διεύθυνση Ανέμου, Ταχύτητα Ριπών, Φωτεινότητα, Βροχόπτωση, Ατμοσφαιρική Πίεση. Επίσης όλες οι μετρήσεις αποθηκεύονται και μπορούν να διατεθούν στον κάθε ενδιαφερόμενο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Μαρκινό Αθανάσιο, το επόμενο διάστημα η Διοίκηση στοχεύει στην εγκατάσταση περισσότερων σταθμών, για την αποτελεσματικότερη καταγραφή του μικροκλίματος της εκάστοτε περιοχής.




Total
0
Shares
Previous Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων στη Θεσσαλία αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Next Article
trofima theodorideio karditsa

Καρδίτσα: Διανομή αγαθών στο  Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες από το Ίδρυμα «Μοιράζομαι»

Related Posts