Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε πλήρη εξέλιξη έργα οδοποιίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Limni Plastira Nikos Zarnakoupis

Σε πλήρη εξέλιξη έργα οδοποιίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα:

  1. Ολοκληρώθηκαν δύο γέφυρες στον οικισμό «Κουτσοδήμου» στο Κρυονέρι, οι οποίες είχαν καταστραφεί από τον κυκλώνα «Ιανός». Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαταστάθηκε η επικοινωνία του οικισμού με την κοινότητα και λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της πρόσβασης των κτηνοτρόφων.
  1. Ολοκληρώθηκε η συντήρηση αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης και Πλαστήρα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 48.000 ευρώ.  Ειδικότερα, παρεμβάσεις έγιναν στην αμπελουργική ζώνη (Μοσχάτου – Μεσενικόλα – Μορφοβουνίου), στον παραλίμνιο Μεσενικόλα. Επίσης, με μηχανήματα του Δήμου καθαρίστηκαν κλειστοί δρόμοι 15ετίας, όπως στον Άγ. Γεώργιο Μορφοβουνίου, αλλά και στο Μοσχάτο και το Λαμπερό. Ομοίως συντηρήσεις έγιναν στο αγροτικό δίκτυο της Νεβρόπολης, από Κρυονέρι, Καλύβια Φυλακτής – Πεζούλας, Νεοχώρι.
  1. Παραιτήθηκε ο ανάδοχος του έργου βελτίωσης του δασικού δικτύου Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος είχε δώσει μεγάλη έκπτωση (-54%) διότι με τις νέες τιμές που ισχύουν στην αγορά των καυσίμων, το έργο κρίθηκε αδύνατο να εκτελεστεί. Ο Δήμος κάλεσε τον δεύτερο μειοδότη, για να αναλάβει το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 181.000 ευρώ.
  1. Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού του επαρχιακού δρόμου Φυλακτής – Πετρίλου, ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχε καταστραφεί από τον «Ιανό». Ο δρόμος πέραν της σύνδεσης των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα – Αργιθέας, είναι πολύτιμος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.



Total
0
Shares
Previous Article
elliniki astynomia mixani logo

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων - Παρασκευή 01/07/2022

Next Article
klooun kiko kiko parousiasi vivliou

Πρωτότυπες δράσεις στο ΚΔΑΠ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ-ΜΠΑΡΟΥΤΑ

Related Posts