Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Βαλκανικούς αγώνες βάδην αθλητές του Φωκιανού Καρδίτσας

fokianos karditsas vadin

Σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Βαλκανικούς αγώνες βάδην αθλητές του Φωκιανού Καρδίτσας

Στις 23 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς και ημερίδα Βάδην μικρότερων κατηγοριών, για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας στίβου, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Βάδην και τους Βαλκανικούς αγώνες.

Ο σύλλογος μας συμμετείχε με δύο αθλητές στα 10.000 μέτρα Βάδην τον Παπαστεργίου Ανδρέα και Μπούσδα Αριστοτέλη και μία αθλήτρια στα 10.000μ την Αρβανιτάκου Χρυσάνθη.

Επίσης στον αγώνα συμμετείχαν δύο αθλητές που γυμνάζονται με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Βάδην Θανάση Δεληγιάννη, η Όλγα Φιάσκα στα 35 km από την Αθλοκίνηση Μυτιλήνης και ο Ζαχαρίας Τσαμουδακής στα 20 Km από τον Ο.Φ.Η.

Πρώτου μεγέθους επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη και δεύτερη θέση που κέρδισαν στα 10Km οι αθλητές του Φωκιανού, Παπαστεργίου Ανδρέας με χρόνο 46΄.11΄΄ και Μπούσδας Αριστοτέλης με χρόνο 47΄.49΄΄. Με την επίδοση αυτή ο Παπαστεργίου Ανδρέας προκρίθηκε στο Παγκόσμιο κύπελλο Βάδην που θα γίνει στο Ομάν.

Ο Ανδρέας Παπαστεργίου που εντάχθηκε από τον Σεπτέμβριο στις τάξεις του Φωκιανού , γρήγορα ξεδίπλωσε το ταλέντο του με συστηματική δουλειά πάνω στο Βάδην. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας του είναι εκπληκτικά αφού για πρώτη φορά πέτυχε επίδοση που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις, Παγκόσμιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

papastergiou
Ανδρέας Παπαστεργίου

Ο Αριστοτέλης Μπούσδας παλιός γνώριμος από παλαιότερες διεθνείς διοργανώσεις θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα μετά από αυτό της Ουκρανίας του 2020, με πολλές αξιώσεις.

Η Αρβανιτάκου Χρυσάνθη στα 10 Km Νεανίδων κατετάγη 3η με χρόνο 55΄.21΄΄ μια επίδοση πολύ καλή για αρχή αγώνων.

Η Όλγα Φιάσκα στα 35 Km στον πρώτο αγώνα σ΄ αυτήν την απόσταση κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 2ωρες 59΄.08΄΄ και την είσοδο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει αρχές Μαρτίου στο Ομάν, ταυτοχρονα η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη θα συμμετέχει και στους Βαλκανικούς αγώνες που θα γίνουν στην Ελλάδα.

fiaska
Όλγα Φιάσκα

Επίσης πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής που προπονείται με το Θανάση Δεληγιάννη Ζαχαρίας Τσαμουδάκης ο οποίος κέρδισε άνετα τα 20 Km με χρόνο 1 ωρα.32΄.26΄΄ και την συμμετοχή του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Οι προπονητές του Φωκιανού είναι γυμναστές – παιδαγωγοί, δουλεύουν ακούραστα πάνω στην ειδίκευση τους  και συνεχίζουν να αναδεικνύουν ταλέντα, που στελεχώνουν την Εθνική ομάδα στίβου κάνοντας την πόλη μας και τον Νομό μας γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρόεδρος Σπύρος Λάππας το Δ.Σ και οι προπονητές εύχονται στους αθλητές του Φωκιανού αλλά και σ΄ αυτούς που γυμνάζονται με τον Ομοσπονδιακό μας Προπονητή βάδην Θανάση Δεληγιάννη καλή επιτυχία και να πραγματοποιηθούν οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί.




Total
0
Shares
Previous Article
Υπ. Υγείας: Χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19

Υπ. Υγείας: Χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19

Next Article
Αίολος/Γόμφοι

Αίολος/Γόμφοι: Ευχαριστήριο σε Ίκαρους και φιλάθλους

Related Posts