Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε Κερκίνη, Ρούπελ & Ακριτοχώρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς

με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής από το Σύλλογο της Οξυάς

 

….με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής από το Σύλλογο της Οξυάς

Με άριστες εντυπώσεις και απόλυτα ικανοποιημένοι επέστρεψαν όσοι συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή που διοργάνωσε ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», την περασμένη Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, σε συνεργασία με γνωστό τουριστικό Γραφείο.

Δύο πλήρη λεωφορεία, με ενενήντα δύο άτομα συνολικά, ξεκίνησαν από Μουζάκι με προορισμό τη λίμνη Κερκίνη, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, τα οχυρά Ρούπελ και τις Σέρρες, απ’  όπου και επέστρεψαν στη βάση τους.

Ο καλός καιρός, ο πλήρης σεβασμός στο πρόγραμμα του Συλλόγου αλλά και η συνεννόηση και αλληλοκατανόηση, που επικράτησε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, έδωσε σ’ όλους την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα, να διασκεδάσουν και ν’ αποκτήσουν εμπειρίες από άγνωστα στους περισσότερους μέρη.

Συγκινητικές οι στιγμές κατά τη συνάντηση με καταγόμενη από την Οξυά μοναχή στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, που υποδέχθηκε και φιλοξένησε με εγκαρδιότητα τους συγχωριανούς της. Συγκίνηση, επίσης, αλλά και δέος προκάλεσε και η επίσκεψη στα οχυρά του Ρούπελ, όπου οι πρόγονοί μας έδωσαν σκληρό υπέρ της ελευθερίας αγώνα κατά των Γερμανών, ενώ και η ξενάγηση που συνόδευσε την επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν τόσο για την εμπιστοσύνη τους προς το Σύλλογο όσο και για τη διάθεση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά και στην επιτυχία της.

 

monastiritimiouprodromou




Total
0
Shares
Previous Article

Παναγία Σουμελά: Ανοίγει και πάλι το ιστορικό μοναστήρι

Next Article

Συνάντηση Μιχαλάκη - Μαράβα με το Προεδρείο του ΤΟΕΒ Φήκης