Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε φάση δημοπράτησης η κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρόμιου Βόλου

anoikto podilatodromio Volou

Σε φάση δημοπράτησης η κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρόμιου Βόλου

  • Προς υπογραφή η σύμβαση για την κατασκευή γέφυρας στον Κραυσίδωνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά από αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλία τα οποία σχεδιάστηκαν από την Περιφερειακή Αρχή,  η οποία αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο  και τα οποία είναι σε φάση κατασκευής ή δημοπράτησης.

Μετά την υπογραφή σύμβασης που εξασφαλίζει την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στη Μαγνησία δρομολογούνται έργα, όπως η κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρόμιου Βόλου και η κατασκευή γέφυρας στην οδό Χαϊδαρίου, επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

*Κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρόμιου Βόλου: Το έργο προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) αφορά την μελέτη – κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρομίου με ξύλινη πίστα διαδρομής 250m, με κερκίδες χωρητικότητας 800 ατόμων και θα κατασκευαστεί σε έκταση 40.000τμ (40 στρ.) σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου. Για το έργο έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού. «Πρόκειται για το πρώτο Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων στην ηπειρωτική χώρα εκτός Αθηνών, ένα έργο που αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα και το μέλλον της ποδηλασίας στη Θεσσαλία, ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και αναδεικνύει την πόλη του Βόλου σε διεθνές κέντρο ποδηλασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

*Κατασκευή γέφυρας στην οδό Χαϊδαρίου επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα: Με την υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη, ενός έργου με προϋπολογισμό (μαζί με τα έργα προσαρμογής) 1.200.000 Ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας που είναι στην προέκταση της οδού Χαϊδαρίου και εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δυτικής πλευράς του Κραυσίδωνα, οι οποίοι τώρα είναι αποκλεισμένοι λόγω του Περιφερειακού.  Η νέα γέφυρα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας  συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν  καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ. Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 34,40 μ δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει και την μετατόπιση του αναβαθμού του χειμάρρου, που βρίσκεται κατάντη της  γέφυρας, ανάντι αυτής και τους απαραίτητους πλευρικούς τοίχους αντιστήριξης που απαιτούνται.

Agorastos 2023 22

 
Total
0
Shares