Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε εξέλιξη το έργο των αναπλάσεων στην Δ.Ε. Καλλιφωνίου

Αυτοψία του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου και του αρμόδιου για την Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου Αντιδήμαρχο κ. Γιαν. Γεννάδιου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Καλλιφωνίου Δήμου Καρδίτσας”, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών σε Καλλιφώνι και Ζαΐμι, συνοδευόμενος από τον κατά τόπο αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιαν. Γεννάδιο.

Το έργο περιλαμβάνει τη συνολική ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στις Τοπικές κοινότητες Απιδιάς, Δαφνοσπηλιάς, Ζαϊμίου, Παληουρίου και Καλλιφωνίου στη δημοτική ενότητα Καλλιφωνίου του Δήμου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η πλακόστρωση πλατειών και πεζοδρομίων, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι) καθώς και η τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς στην πλατεία της Τ.Κ.Καλλιφωνίου. Επίσης, περιλαμβάνεται η καθαίρεση όλων των παλαιών δομικών στοιχείων σε υπάρχοντες διαμορφωμένους χώρους, αλλά και η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων απορροής των όμβριων υδάτων.

kalifwni_2

Με το προτεινόμενο έργο θα παραδοθούν συνολικά 4.388 τ.μ. νέας πλακοστρωμένης επιφάνειας σε πλατείες των οικισμών, 5.756 τ.μ. πλακοστρωμένων πεζοδρομίων, καθώς και όλα τα απαραίτητα δίκτυα και ο αστικός εξοπλισμός.

Ο κ. Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του στο ανάδοχο και τους επιβλέποντες του έργου για την πορεία των εργασιών ζητώντας την ολοκλήρωση τους το ταχύτερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται οτι η μελέτη του έργου είχε συνταχθεί από τον πρώην Δήμο Καλλιφωνίου, (επί δημαρχίας Π. Μουταρέλου), επικαιροποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας που την είχε προτείνει για ένταξη στο πρόγραμμα “Αλ. Μπαλτατζής” και τελικά εντάχθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 936.000 €.

Στην Τ.Κ. Ζαϊμίου παραβρέθηκε και ο πρ. Πρόεδρος κ. Β. Λάκκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ένα έργο που σχεδίασαν από κοινού με τον πρ. Δήμαρχο κ. Π. Μουταρέλο τώρα υλοποιείται.
Total
0
Shares
Previous Article

Την Τρίτη 27/10 η διεξαγωγή της λαικής αγοράς της Καρδίτσας

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Related Posts

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας – Περίπου 160 εκατομμύρια κ.μ. κατέβασε στο σημείο ο Ποταμός Καλέντζης

160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, περίπου, κατέβασε στο σημείο ο “Ποταμός Καλέντζης” στην κακοκαιρία “Daniel”