Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της “Μήδειας” – Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της “Μήδειας”

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της “Μήδειας” – Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια», που συνοδεύεται από δριμύ ψύχος, ισχυρούς ανέμους, παρατεταμένες χιονοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Η Αττική έχει ντυθεί στα «λευκά», με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί. Διακοπές γίνονται και στην κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ γύρω στις 10 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ. Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας και δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Για την Αττική η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ισχυρή σύσταση για τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν τις επόμενες ώρες, με αφορμή τα συνεχιζόμενα έντονα φαινόμενα και τις πυκνές χιονοπτώσεις που έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις.

Από τις πρωινές ώρες το πιο έντονο πρόβλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίζεται από το ύψος του Χαϊδαρίου και προς Κόρινθο, επίσης, όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα, στο Παλατάκι, θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απευθύνει σύσταση για όσους είναι απόλυτη ανάγκη να κινηθούν να επιλέγουν ως εναλλακτική διαδρομή την Αττική Οδό.

Από τις 4 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από το 28ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ενώ στη νέα εθνική οδό απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των3,5 τόνων από τα διόδια Ελευσίνας έως τον κόμβο Μεγάρων, και στα δύο τμήματα. Στο ίδιο τμήμα τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στη λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το 5ο χιλιόμετρο έως το Αλεποχώρι. Σημειώνεται ότι κλειστή από χτες το βράδυ είναι και η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία.

Από χτες η κυκλοφορία έχει διακοπεί και παραμένει: • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση ‘Αγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι σε όλα τα Βόρεια προάστια τα αυτοκίνητα θέλουν απαραιτήτως αλυσίδες σε δευτερεύοντες δρόμους.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική η οποία κλήθηκε να επέμβει σε τουλάχιστον τρεις κλήσεις για βοήθεια σε εγκλωβισμένους στα χιόνια, αλλά και για άμεση μεταφορά ανθρώπων που είχαν ανάγκη σε νοσοκομεία, 

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της “Μήδειας”

Σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών [Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού – Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου] και της Ανατολικής Αττικής [Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας),  Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων – Αρτέμιδος,  Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια),  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας] απευθύνει η περιφέρεια Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10.00 το πρωί, διότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βόρεια Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα επιμένει το δριμύ ψύχος, όπου κατά τόπους επικρατεί ισχυρός παγετός, με τον υδράργυρο στη Φλώρινα να υποχωρεί στους -19,4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Κλειστά παραμένουν για δεύτερη συνεχή ημέρα τα σχολεία σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές βρίσκεται σε διψήφιες τιμές υπό το μηδέν. Στη Φλώρινα (-19,4) και στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-19,1) καταγράφηκαν, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας. Ακολουθούν ο Νέος Καύκασος Φλώρινας με -17,7, η Κοιλάδα Κοζάνης με -17,3 και η Νέα Κοιλάδα, επίσης στην περιοχή της Κοζάνης, με -16,7. Στους -16,5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας, στους -16,2 στη Βωβούσα Ιωαννίνων, ενώ στα Γρεβενά το θερμόμετρο υποχώρησε στους -15,3 και στην Πτολεμαΐδα στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Αρνητικές τιμές σημειώθηκαν το πρωί και στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη Θεσσαλονίκη και στην περιοχή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της πόλης ο υδράργυρος έδειξε -1 βαθμό Κελσίου. Παρόμοιες θερμοκρασίες και στη Θράκη, με τη χαμηλότερη από την αρχή του 24ωρου να εντοπίζεται στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα και στους Μεταξάδες Έβρου (-5 βαθμοί).

Λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων των προηγούμενων 24ωρων, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα στα ορεινό οδικό δίκτυο της Κοζάνης, της Φλώρινας και της Καστοριάς, όπως επίσης σε σημεία με υψόμετρο στη Χαλκιδική, την Ημαθία, το Κιλκίς και την Πέλλα. Το ίδιο ισχύει και για το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης και της Ορεστιάδας.

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της “Μήδειας”

Κρήτη

Η «Μήδεια» δείχνει τις τελευταίες ώρες το άγριο πρόσωπό της και στην Κρήτη. Τη νύχτα που πέρασε το χιόνι «έντυσε» τις ορεινές περιοχές αλλά χιονόπτωση καταγράφεται και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ και η θερμοκρασία ακόμη, και στα παραλιακά σημεία, φτάνει μετά βίας τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Στο επίκεντρο του νέου κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης και από χθες το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα Χανιά οι χιονοπτώσεις στα ορεινά οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και των δήμων προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια και να «κρατήσουν» ανοικτό το οδικό δίκτυο προς Σέμπρωνα, Ομαλό, Σούγια, Παλαιόχωρα, Σφακιά καθώς και σε ορεινά σημεία του Αποκορώνου.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη των Χανίων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας με τα συνεργεία να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων.

Και σήμερα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, καθώς και βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων της Π.Ε.

Για την φροντίδα των αστέγων ο δήμος Χανίων διέθεσε τις αίθουσες τριών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

πηγή: ΚΕΔΚΕ




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos giorgos 656

Συλληπητήριο μήνυμα Γ. Κωτσού για το θάνατο της Μαίρης Θεολόγη

Next Article
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας