Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε εκδήλωση στο «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» 10 μαθητές/τριες από τα Τρίκαλα

 

Με τη σφραγίδα του Δ. Τρικκαίων η «Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες»

Τρικαλινή συνεισφορά και παρουσία σε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Την ανάγκη ενίσχυσης – διάχυσης της πληροφορικής και των τεχνολογικών της εφαρμογών στους Δήμους, προωθεί η Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ευρωπαίων πολιτών, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Ο Δήμος Τρικκαίων με το πλήθος των καινοτόμων εφαρμογών του και των δράσεών του είναι ο ένας από τους δύο Δήμους που μετέχουν στη Δράση (ο άλλος είναι ο Αθηναίων).

Συνεισφέρει, επομένως, με τις γνώσεις του και τις δράσεις του στην εθνική προσπάθεια. Μία μάλιστα από τις δράσεις, αφορούσε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού «Let’s code girls ‘n’ boys!!!». Σε αυτόν, 108 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από 18 Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, παρουσίασαν δράση τους μετά από εκμάθηση κώδικα. Οπ Δήμος Τρικκαίων και τα Τρίκαλα εκπροσωπήθηκαν από τον σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα Πληροφορικής κ. Λεων. Ανθόπουλο και δύο ομάδες (Εκπαιδευτήρια Σακκά) με 10 μαθητές, που παρουσίασαν τη δική τους δράση. Μάλιστα οι τρικαλινοί/ες μαθητές/τριες  θα συμμετάσχουν και στη συνέχεια αυτού του προγράμματος, με υλοποίηση project που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη.

Οι μαθητές που μετείχαν, ήταν οι:

1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ (Στ’ τάξη)
2. ΧΡΥΣΑ ΚΑΜΕΑ (Στ’ τάξη)
3. ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΛΟΜΥΤΗΣ (Στ’ τάξη)
4. ΖΩΗ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (Στ’ τάξη)
5. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (Στ’ τάξη)
6. ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΑΜΟΡΕΛΗ (Ε’ τάξη)
7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Ε’ τάξη)
8. ΘΑΝΟΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ (Ε’ τάξη)
9. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΡΗ (Ε’ τάξη)
10. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΠΡΙΔΗΣ (Ε’ τάξη).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρούσης της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο Δήμος Τρικκαίων αποδεικνύει ότι η καινοτομία σε θέματα πληροφορικής και η δράση εκμάθησης κωδίκων, σε συνδυασμό με τη ρομποτική, αποτελούν βασικά σημεία καινοτόμας πολιτικής για τη νέα γενιά.

Η εκδήλωση “Let’s code, girls ‘n’ boys!!!” διοργανώθηκε από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση και εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα (EU Code Week). Η Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση τελεί υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ το Τμήμα Καινοτομίας έχει την αρμοδιότητα του επιχειρησιακού συντονισμού της.

digital skills

plirof5

plirof1

plirof2

plirof3

plirof4




Total
0
Shares
Previous Article

Χρηματοδότηση 620.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πύλης

Next Article

Βόλεϊ Κορασίδων: Γ.Σ. Μουζακίου - Α.Σ. Ασκληπιός Τρικάλων 0-3 (φωτο)

Related Posts