Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε εκδηλώσεις στην Πύλη και τα Τρίκαλα η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών

 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, ανταποκρινόμενη στην τιμητική πρόσκληση του Δήμου Πύλης, συμμετείχε στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πύλη Τρικάλων, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Με ψιλόβροχο και τσουχτερό κρύο, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου διέσχισε, χορεύοντας, τον κεντρικό δρόμο της Πύλης και κατέληξε μπροστά στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κος Μαράβας καθώς και πλήθος κόσμου. Η Εύξεινος Λέσχη συμμετείχε στην όμορφη αυτή εκδήλωση τραγουδώντας τα ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και παρουσιάζοντας χορούς του Πόντου, ενώ στον παρευρισκόμενο κόσμο προσφέρθηκε το παραδοσιακό κέρασμα «ωτία».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι σε τοπική ταβέρνα, όπου όλα τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

Την εκδήλωση συνόδευαν οι μουσικοί Κωνσταντίνος Κουλούμογλου στη λύρα και ο Θοδωρής Γενετίδης στο νταούλι.

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, η Εύξεινος Λέσχη συμμετείχε στα γυρίσματα της χριστουγεννιάτικης εκπομπής «Αχ πατρίδα μου γλυκιά» του τηλεοπτικού σταθμού TRT, με παρουσιάστρια τη Βίκη Τσεκούρα.

Τα γυρίσματα έγιναν στο φρούριο των Τρικάλων και η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική παράδοση. Συμμετείχαν συνολικά 5 πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Ο σύλλογος παρουσίασε χορούς από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Στα ποντιακά συνόδευσαν οι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Ταρατσίδης στην λύρα, Κώστας Κελεσίδης στο νταούλι και Γιάννης Παπαγερίδης στη λύρα και στο τραγούδι. Στα μικρασιάτικα τραγούδησε ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Η εορταστική αυτή εκπομπή θα προβληθεί στο TRT, την ημέρα των Χριστουγέννων.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Κοσμάς Αποστολίδης

Η Γραμματέας: Νόπη Παπαδοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article

Από το στόμα στο χαρτί - Δέκα τσιγγάνικα παραμύθια

Next Article

Μουσείο Τσιτσάνη: Καλλιτεχνικές δράσεις και φυτώριο δημιουργίας