Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε διαβούλευση η ΜΠΕ για αιολικό πάρκο σύνορα των Δήμων Αργιθέας – Πύλης: Το ΔΣ Αργιθέας γιατί αρνήθηκε επένδυση 202.000.000€;;;

Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Σε διαβούλευση η ΜΠΕ για αιολικό πάρκο σύνορα των Δήμων Αργιθέας – Πύλης: Το ΔΣ Αργιθέας γιατί αρνήθηκε επένδυση 202.000.000€;;;

Σε διαβούλευση έως αρχές Νοεμβρίου το σχεδιαζόμενο μεγάλο αιολικό έργο ΑΣΠΗΕ ισχύος 194 MW , από την αρμόδια Δνση Περιβάλλοντος για την ΜΠΕ του οποίου έσπευσε το ΔΣ Αργιθέας ( με ομοφωνία …!) να ψηφίσει αρνητικά ,χωρίς πειστικά επιχειρήματα και τεκμηρίωση .

Μια επένδυση ύψους 202 εκατομμυρίων ευρώ στα όρια Δυτ Αργιθέας – Πύλης Τρικάλων και Μουζακίου Καρδίτσας αποκρούεται από τους απερχόμενους ήδη αιρετούς ΔΣ ορεινής Αργιθέας .

@Ενώ γνωρίζουν κάλλιστα ότι τα έργα ΑΠΕ προχωρούν (ή σταματούν) μόνο με αποφάσεις ανώτερων κυβερνητικών οργάνων και ανώτατων Δικαστηρίων.

@Ενώ ξέρουν εκ πείρας —όπως το αιολικό στην κορυφογραμμή Τυμπάνου — ότι ολοκληρώνονται από ισχυρούς ομίλους που δρουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και των προταγμάτων του Εθνικού Σχεδίου Ενεργειας για το Κλίμα —ΕΣΕΚ— που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για ΕΕ και Υφήλιο .

• Το ΔΣ Αργιθέας — έχοντας βέβαια το δικαίωμα της έκφρασης γνώμης —- έσπευσε προ μηνών να καταψηφίσει την ΜΠΕ του Υποψη μεγάλου έργου .

Έσπευσε ως …«μικρός Δαβίδ» ή «Δον Κιχώτης» σύγχρονος , να εναντιωθεί στην αειφορική επένδυση πολλών εκατομμυρίων και στερήσει από την υπό ερήμωση περιοχή αναπτυξιακά κέρδη και νέα έσοδα .

^ Η κοινή γνώμη των Αργιθεατών και Καρδιτσιωτών ποτέ δεν ενημερώθηκε για τους λόγους σπουδής και άρνησης .
Άσκηση επαναστατικής γυμναστικής ή προσχώρηση σε απόψεις … λιγνίτη και άνθρακα ;

•• Στον Δήμο Αργιθέας έχει ψηφιστεί μια απόφαση – οδηγός σχετικά με αιολικά .
Η απόφαση του Δεκεμβρίου 2018 με ευρεία πλειοψηφία . Θετική γνωμοδότηση για Αιολικό στη θέση Χονδροσπάνι Ανατολικής Αργιθέας ( εταιρία Nostira -ήδη ΙNTRAKAT κατά πληροφορίες ).

^Η Δημ Αρχή οφείλει —χρωστάει στον τόπο , να δημοσιοποιήσει επαφές με εταιρίες και διεκδίκηση ανταποδοτικών έργων / εσόδων υπέρ δήμου και τοπικών κοινοτήτων.
Με όλες τις εταιρίες και ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή .

@ Ο …μικρομεγαλισμός δεν ωφελεί τόπο , βλάπτει τα πραγματικά συμφέροντα και οδηγεί στον περαιτέρω μαρασμό τοπικής οικονομίας .

Οι Αιρετοί μας καλούνται να επανεξετάσουν τη θέση τους , να διαπραγματευτούν με θάρρος και να απαιτήσουν αντισταθμιστικά .

Που θα ξαναβρεθούν 202.000.000 ευρώ ;;;
Μετά …θελουμε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος «Βαλκάνο – Ελληνικά»!!!

Δημήτρης Παπακώστας 27-10-23
—————
@ σχετικό άρθρο για το θέμα
Total
0
Shares