Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε διαρκή κατήφορο ο Δήμος Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης

Σε διαρκή κατήφορο ο Δήμος Καρδίτσας

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τσιάκος προσπάθησε, κατά την πάγια τακτική του να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες αλλού. Παραδέχθηκε ευθέως ότι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας είναι γεμάτη κακοτεχνίες και γι’ αυτό δεν την παραλαμβάνει. Φταίει ο εργολάβος. Δηλαδή όταν γινόταν η πλατεία ο κ. Τσιάκος έλειπε;

Ένα χρόνο τώρα φωνάζουμε για τις κακοτεχνίες και ο κ. Τσιάκος τώρα το αντιλήφθηκε; Ένα χρόνο του λέμε ότι οι κλήσεις στην πλατεία είναι ανάποδα και τα νερά συγκεντρώνονται στο κέντρο κι αυτός σφύριζε αδιάφορα. Βέβαια κάποια στιγμή πιεσμένος βρήκε τη λύση. Έβαλε φρεάτιο στο κέντρο νομίζοντας ότι έλυσε το πρόβλημα. Παγκόσμια πρωτοτυπία κακοτεχνίας για άλλη μια φορά και τώρα χρειάζεται να ξηλωθούν τουλάχιστον 120 τετραγωνικά μπας και περισώσει ότι σώζεται.

Η κεντρική πλατεία είναι η απόδειξη, όχι μόνο της ανικανότητας, αλλά και της αδιαφορίας του. Πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε να του επισημαίνουμε το ζήτημα της κεντρικής πλατείας, αφού το έργο ήταν έτοιμο από την προηγούμενη Δημοτική αρχή και ο ίδιος πήγαινε από αναβολή σε αναβολή. Τελικά αποφάσισε να ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο Χειμώνα, μπας και διώξουμε και τους ελάχιστους που επισκέπτονται την πόλη μας. Και το κατάφερε. Με τις λάσπες, τα τσιμέντα και τα αδρανή, δημιούργησε ένα αποκρουστικό θέαμα μέσα στις γιορτές.

Και τώρα, ύστερα από σαράντα κύματα που πέρασε το έργο, αποτελεί, με την παραδοχή και του κ. Τσιάκου, την επιτομή της κακοτεχνίας.

Οι ίδιες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στο νέο Δημαρχείο. Κι αυτό, έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε από τον κ. Τσιάκο με μεγάλη καθυστέρηση και παραμένει ανολοκλήρωτο, παρά τις ανακοινώσεις από τον Οκτώβρη του προηγούμενου έτους για το αντίθετο. Τώρα τα “χάλασε” με τον εργολάβο για τη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου. Έτσι λέει ο κ. Τσιάκος τουλάχιστον και αμφιβάλλω αν τον πιστεύει κανείς. Εξάλλου όταν δεήσει κι ολοκληρωθεί θα δούμε κι εκεί την ποιότητα κατασκευής.

Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές είναι το χαρακτηριστικό του, όταν πρόκειται για έργα με διαγωνισμούς. Μας απέδειξε ότι έχει αλλεργία με τους διαγωνισμούς και ότι τα καταφέρνει πολύ καλά στις απευθείας αναθέσεις. Το παραδέχτηκε εξάλλου στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν αναφερόταν στα έργα των κοινοτήτων, όπου κανείς δεν γνωρίζει για τι είδους έργα πρόκειται και ποια χωριά αφορούν. Ούτε ο ίδιος. Αλλά πως να ξέρε, αφού διαχειρίζεται το Δήμο, με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κανένα όραμα. Θα μου πείτε πολλά ζητάω.

Οι επαγγελματίες όμως της Χαρίτου, δε ζητάνε πολλά. Ζητούν απλώς να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε λογικά πλαίσια και διαμαρτύρονται για τις διαρκείς καθυστερήσεις. Καλό Οκτώβρη λέει τώρα και αν θέλουμε τον πιστεύουμε. Έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν ποιος είναι ο κ. Τσιάκος. Εννέα χρόνια αντιπεριφερειάρχης και στο περίφημο Διοικητήριο δεν μπήκε ούτε ένα καρφί. Πάντα φταίγανε οι εργολάβοι. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν τα πήγαινε καλά μαζί τους. Ίσως γιατί κι εκείνο το έργο δεν είναι με απευθείας ανάθεση. Αυτά έκανε τότε, τα ίδια κάνει και τώρα.

Προχειρότητες και ψεύτικες υποσχέσεις. Προχειροδουλειές στον πεζόδρομο, στην πλατεία, στο Παλέρμο στο Παυσίλυπο. Όλα στο γόνατο. Ψεύτικες υποσχέσεις στις Κοινότητες, μεγάλα λόγια για τις παιδικές χαρές και πάει λέγοντας. Ο κατάλογος με τις αποδείξεις της ανικανότητάς του είναι ατελείωτος.

Τελικά , ένα έργο δικό του δεν είδαμε. Ένα πραγματικό έργο από τα πολλά που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Λεφτά στο Δήμο δόθηκαν πάρα πολλά και όποιος ξέρει που πήγαν ας το πει και σε μένα. Προχθές το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι του δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ. Να δούμε που θα τα “αξιοποιήσει”.

Ένας χρόνος έμεινε για να ολοκληρώσει τη θητεία του. Περιμένουμε τουλάχιστον αυτό το χρόνο να δούμε έστω κι ένα έργο δικό του. Αν δεν μπορεί ας ολοκληρώσει τουλάχιστον τα έργα που κληρονόμησε έτοιμα απ τους προηγούμενους. Έτσι για να μην πάει τελείως άγραφος.

Τώρα τα περί ανάπτυξης, προόδου και προσδοκιών τις οποίες είχαν πολλοί Καρδιτσιώτες πριν τρία χρόνια, αποδείχθηκε πόσο ουτοπικό ήταν. Εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε σε διαρκή κατήφορο.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Δήμος μας φιγουράρει στους τελευταίους Δήμους. Η οπισθοδρόμηση και η απαξίωση της Καρδίτσας έχει υπαίτιο. Με ονοματεπώνυμο.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid test στο Μουζάκι

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα 11/7

Next Article
Ετήσιο Μνημόσυνο Αθανασίου Κωστόπουλου - Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Αθανάσιος Κωστόπουλος

Ετήσιο Μνημόσυνο Αθανασίου Κωστόπουλου

Related Posts