Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Καρδίτσας

Συζήτησαν για όλα τα θέματα αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας – Ο κ. Τσιάκος εξήγησε το έργο που έγινε μέχρι σήμερα αλλά και τον προγραμματισμό για το άμεσο μέλλον – Έκανε ξεχωριστή αναφορά για την μελέτη ανάπλασης στον Καράμπαλη

Μια άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συνάντηση, με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου Καρδίτσας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος. Η συνάντηση έγινε παρουσία των περιφερειακών συμβούλων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των τεχνικών υπηρεσιών. Στόχος ήταν να υπάρξει ένας απευθείας διάλογος και μια επισκόπηση της υπάρχουσας κατάστασης στις Τοπικές Κοινότητες, μεταξύ των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και της Αντιπεριφέρειας, για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της. Όπως είπε εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άριστη. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτής της ομαλής συνεργασίας είναι τα περισσότερα ζητήματα που ανακύπτουν ως προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και στα οποία μπορεί να επέμβει η Αιρετή Περιφέρεια, να αντιμετωπίζονται άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο.  Όπως εξήγησε προς τους προέδρους οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι σημαντικές και αλλάζουν τον χάρτη στον αγροτικό χώρο. Ενδεικτικά ανέφερε τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη κατασκευή, συντήρηση και βελτίωση των αρδευτικών έργων, στην υπογείωση  τμήματος του αρδευτικού δικτύου, στη συντήρηση και κατασκευή του αγροτικού οδικού δικτύου, στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και υδάτινων πόρων, άρα και στη μείωση του κόστους άρδευσης, με την τοποθέτηση inverter, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν και  συνεχίζουν να γίνονται στα αντιπλημμυρικά έργα, στο καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων  και καναλιών, στο εκτενές πρόγραμμα που εφαρμόστηκε σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας για τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, στα έργα που έγιναν στις περιπτώσεις αναδασμών κ.α.

Ο κ. Τσιάκος  υπογράμμισε επίσης ότι και στο επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι η εξεύρεση πιστώσεων είναι δύσκολη υπόθεση, με την ουσιαστική συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού έχουν δεσμευθεί κονδύλια για παρεμβάσεις και συντηρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, με παράλληλη στήριξη του αγροτικού τομέα στον οποίο και δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά στο μείζον ζήτημα που αφορά στην ανάπλαση της κοίτης και των αναχωμάτων που ποταμού Καράμπαλη και στην προσπάθεια να ενταχθεί στο λειτουργικό ιστό της πόλης της Καρδίτσας. Υπογράμμισε πως γίνεται συστηματική προσπάθεια να ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης και στη συνέχεια σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση του έργου. Πρόκειται για μια σημαντική δράση, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει συνολικά το χάρτη και την εικόνα της πόλης, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων δια του προέδρου τους κ. Ευαγγ. Λύτρα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη και τόνισαν πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια,  γεγονός που τελικά αποβαίνει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ακόμη ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις, με έργα και δράσεις στις κοινότητες τους ώστε να βελτιωθούν περισσότερο οι υποδομές στον αγροτικό χώρο.

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Τσιάκο παραβρέθηκαν  και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Κόκκαλη, Ο. Ψαχούλας και Γ. Μάττας.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Οι 30 σύνεδροι από τον νομό Καρδίτσας για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Επόμενο άρθρο

Τσιάρας: Η ΝΔ κύριος εκφραστής της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας της παραγωγικής Ελλάδας