Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Καρδίτσας:

leoforeia touristika

 «Ζητούν να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που δεν κυκλοφόρησαν» 

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, μεταξύ αυτών και οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Καρδίτσας, θα συμμετέχουν σε πανελλαδική κινητοποίηση ζητώντας απαλλαγή τους από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. «Πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να δώσει λύση στο μείζον αυτό θέμα» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους επισημαίνοντας ότι αυτό που ζητούν είναι το αυτονόητο.

Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων:

«Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, προς το υπουργείο Οικονομικών, για το μείζον θέμα της απαλλαγής πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ., φτάσαμε στα μέσα Φεβρουαρίου και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το θέμα. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. ζητούμε από την κυβέρνηση το αυτονόητο. Τον Δεκέμβριο του 2019 προπληρώσαμε ως οφείλαμε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, όπως και όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Από τον Φεβρουάριο 2020 όμως, μετά τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, τα τουριστικά λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, και οι επιχειρήσεις μας έμειναν ουσιαστικά χωρίς έργο. Η αναμενόμενη ανάκαμψη του τουρισμού δεν ήλθε κατά την διάρκεια όλου του προηγούμενου έτους και τα έσοδα των επιχειρήσεων μας μηδενίστηκαν.

Ερχόμαστε λοιπόν τώρα, ακριβώς ένα έτος μετά, και καλούμαστε να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που δεν κυκλοφόρησαν !

Μετά από δεκάδες αναφορές κυβερνητικών και μη, βουλευτών στο κοινοβούλιο, μετά από δεκάδες έγγραφα από σχεδόν όλες τις Ενώσεις από όλη την Ελλάδα, μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις και διάφορους άλλους τρόπους ανάδειξης του προβλήματος, φτάσαμε λίγες μέρες πριν την εκπνοή της παράτασης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας να μην έχουμε συγκεκριμένη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για το μεγάλο αυτό θέμα.

Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση μέτρων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας, ένα εκ των οποίων είναι και η μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ.. Έτσι δεκαπέντε και πλέον Ενώσεις και Σωματεία Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως την Θράκη και από την Ήπειρο ως το Βόρειο Αιγαίο ζητούμε άμεσα την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώσαμε το 2019.

Το επόμενο βήμα είναι οι δυναμική κινητοποίηση του κλάδου μας. Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων προχωρούμε σε πανελλαδική κινητοποίηση. Πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να δώσει λύση στο μείζον αυτό θέμα.

Περιμένουμε σαν κλάδος, ιδιαίτερα πληττόμενος, την άμεση & θετική απάντηση της πολιτείας στο δίκαιο αίτημα μας, ώστε οι επιχειρήσεις – ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (τουριστικά γραφεία και Τ.Ε.Ο.Μ.), να επιβιώσουν από τις συνέπειες της πανδημίας».

Την κίνηση συνυπογράφουν:

1) Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος (ΟΤΟΒΕ).

2) Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού & Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Μακεδονίας – Θράκης.

3) Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων “Η Μαγνησία”.

4) Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Αθηνών – Πειραιώς Ν. Αττικής.

5) Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Ημαθίας – Πέλλας.

6) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Ν. Ημαθίας.

7) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Ν. Ιωαννίνων.

8) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Περιφέρειας Ηπείρου.

9) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Δυτικής Μακεδονίας.

10) Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Ν. Αχαΐας.

11) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Ν. Αργολίδας.

12) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Βορείου Αιγαίου.

13) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Σαντορίνης.

14) Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Δυτικής Κρήτης.

15) Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Ν. Κορινθίας.

16) Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Ν. Φθιώτιδας

17) Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Άρση προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και κυκλοφορία οχημάτων σε Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία

Next Article
moumia Farao aitia thanatou 1

Επιστήμονες στην Αίγυπτο αποκάλυψαν με ακτινογραφίες τα αίτια θανάτου του Φαραώ