Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στους Σοφάδες μίλησε η κ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου

“Μόνο μέσα από συλλογικές προσπάθειες και με σας, με τους πολίτες, με ενωμένη την κοινωνία των πολλών, μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Να βγούμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης με την κοινωνία όρθια και όχι μόνο με τους αριθμούς που ευημερούν για τους λίγους”.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που απηύθυνε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου μιλώντας τη Δευτέρα σε ανοιχτή συγκέντρωση στους Σοφάδες την οποία χαιρέτισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Μπεμπές και συντόνισε η Γραμματέας της Ο.Μ. Σοφάδων κ. Μαρία Τσιαλκούτη.

Ο κ. Μπεμπές στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα βασικά ζητήματα που κυριαρχούν στην ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας. Ο κ. Μπεμπές  τόνισε τη σημασία του επικείμενου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκεί θα αποσαφηνιστεί η στρατηγική και η φυσιογνωμία του κόμματος και θα επιβεβαιωθεί ο αριστερός, δημοκρατικός, προοδευτικός, πατριωτικός και κοινωνικός προσανατολισμός του.  

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αφενός να βγεί η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αφετέρου να θεμελιωθεί ένα νέο μοντέλο δίκαιης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού επώδυνο αλλά αναγκαίο συμβιβασμό ο οποίος όμως, δεν αποτελεί στρατηγική ήττα ούτε για τη χώρα ούτε για την Αριστερά. Τόνισε ότι  «Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή μας διαπραγματεύτηκαν και διαπραγματεύονται αξιοποιώντας το γεωπολιτικό χαρτί της χώρας μας καθώς από  οικονομική άποψη δεν είχαμε πολλά περιθώρια».  Αναφέρθηκε στις θετικές πλευρές της νέας συμφωνίας, λέγοντας ότι «Το ελληνικό ζήτημα έχει πλέον αναδειχθεί πανευρωπαϊκά και διεθνώς. Η χώρα μας έχει αποκτήσει συμμάχους στην προσπάθειά της.  Η ελληνική κοινωνία και οικονομία έχουν κερδίσει χρόνο για ανασύνταξη δυνάμεων και νέους αγώνες. Το ζήτημα του χρέους είναι πλέον στο τραπέζι με σοβαρή προοπτική να απομειωθεί».  Στο σημείο αυτό μίλησε για τις αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων που συντελούνται στην Ευρώπη και χαιρέτισε  την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση του μετώπου  του Μεσογειακού Νότου στο Ζάππειο πριν από μερικές εβδομάδες ενόψει των διαφαινόμενων αλλαγών στην Ε.Ε.  «Ασκούμε  πατριωτική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η οποία αυξάνει και αξιοποιεί τις δυνατότητές μας. Λαμβάνουμε υπόψη τους διεθνείς συσχετισμούς, κατοχυρώνουμε τη γεωπολιτική μας θέση, αναπτύσσουμε οικονομικές και αμυντικές συνεργασίες, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τα σύνορά μας» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Η κ. Κατσαβριά επέκρινε  το παλιό πολιτικό σύστημα και το κατεστημένο που εκπροσωπούν και θύμισε τις πιέσεις τους για «μια οποιαδήποτε συμφωνία» στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Κατηγόρησε επίσης τη Ν.Δ.. το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι  λέγοντας ότι «συγκροτούν μέτωπο της διαπλοκής και της διαφθοράς σε πλήρη ευθυγράμμιση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα των ΜΜΕ» και ότι «διαστρεβλώνουν και παραποιούν συστηματικά την πραγματικότητα».

katsavria-sofades-2

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Από τη μια υλοποιούμε μια δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές και δεν έχουμε τελειώσει ακόμη γιατί είναι μπροστά μας η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά.

Από την άλλη όμως, κάνουμε πράξη αυτό που συμφωνήσαμε πέρυσι, δηλαδή  το ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μας. Εφαρμόζουμε την Κοινωνική μας Πολιτική στους 7 κρίσιμους τομείς για την εξουθενωμένη ελληνική κοινωνία: την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, την Προστασία της Εργασίας, την Αντιμετώπιση της Ανεργίας, τη Στεγαστική Πολιτική και την Παιδεία».  Παρέθεσε διάφορα παραδείγματα, όπως τα σχολεία που άνοιξαν φέτος, για πρώτη φορά, με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους και με όλα τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές, την πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ακόμη και για τους ανασφάλιστους, τη στήριξη της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε το πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες στην αγροτική οικονομία. Τόνισε με έμφαση ότι «Μπαίνει μπροστά η υλοποίηση του Π.Α.Α., του νέου ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου. Μαζί με το νέο νόμο που ψηφίσαμε για τους συνεταιρισμούς,  αυτά θα ανοίξουν τους ορίζοντες  τόσο για τους νέους αγρότες και  την εκπαίδευσή τους όσο και για τη δίκαιη αγροτική ανάπτυξη».

Ανέλυσε επίσης το ασφαλιστικό και το φορολογικό ως προς τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι: «Η πολιτική μας στον αγροτικό τομέα στοχεύει στην πάταξη της παραοικονομίας. Από τα 10 δις που παράγει η αγροτική οικονομία, μόνο τα 3,5 δίς εμφανίζονται επίσημα.  Τα  υπόλοιπα 6,5 τα καρπώνονται οι μεσάζοντες, οι μεγαλέμποροι και κάποιοι μεγαλοαγρότες,  σε βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών και του δημοσίου.

Η μικρή και μεσαία αγροτιά έχει μόνον να κερδίσει από την πολιτική μας. Γιατί με τα φορολογικά μέτρα θα πληρώνει τα ίδια ή και λιγότερα από όσα πλήρωνε μέχρι σήμερα. Γιατί καθιερώσαμε αφορολόγητο 8.600 € για όλους, ενώ η κυβέρνηση  Σαμαρά παρέδωσε μηδενικό αφορολόγητο. Επίσης, θεσπίσαμε  και αφορολόγητο 12.000 € για τις ενισχύσεις πλήν της βασικής που περιλαμβάνεται στο εισόδημα.

Αλήθεια, πόσοι αγρότες έχουν παραπάνω από 20.000 € εισόδημα;

Στο δε ασφαλιστικό, οι εισφορές θα είναι και αυτές οι ίδιες ή θα υπάρξει μια πολύ μικρή επιβάρυνση. Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θέλουμε να απολαμβάνουν και αυτοί ακριβώς τις ίδιες παροχές όπως κάθε άλλος Έλληνας τόσο στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όσο και στις συντάξεις. Καθιερώσαμε  την ελάχιστη Εθνική Σύνταξη στα 384 € στην οποία θα προστίθεται  το επιπλέον ποσό που θα προκύπτει  με βάση τα χρόνια ασφάλισης και τις εισφορές». 

Μίλησε ακόμη για το ζήτημα της φέτας διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει σκληρή μάχη ώστε να κατοχυρωθεί και πάλι ως αποκλειστικά ελληνικό προϊόν, καθώς η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά  την «παρέδωσε αμαχητί». 

«Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις γιατί μπορούν να ξαναγίνουν η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας και να συμβάλουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση της ανεργίας – που είναι και το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην προοπτική να επανέλθει η ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές και ενδεχομένως για τις οφειλές προς το δημόσιο.

Η κ. Κατσαβριά έκλεισε την ομιλία της, ως εξής: «Σας κοιτάζουμε στα μάτια. Μας ξέρετε και σας ξέρουμε. Στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και το πέρασμα στην ανάπτυξη,  έχουμε ανάγκη όχι μόνον από κοινωνική συναίνεση αλλά και από την ενεργό δημοκρατική – κοινωνική συμμετοχή. Τη δική σας συμμετοχή. Όλες  και όλοι μαζί, παίρνουμε τις τύχες του τόπου και της χώρας στα χέρια μας. Σας θέλουμε δίπλα μας».

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα, ζωηρή και γόνιμη συζήτηση. Οι συμμετέχοντες έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στη βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσουν λεπτομερώς τις θέσεις του κόμματος  και της κυβέρνησης.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Τσιάρας: Η ΝΔ κύριος εκφραστής της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας της παραγωγικής Ελλάδας

Next Article

Συγκέντρωση συμβασιούχων STAGE στην Θεσσαλονίκη