Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ | Βιωματικό ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής»

proothisi ygieinou tropou zwis

ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ | Βιωματικό ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής»

Την Τετάρτη 13-03-2024 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καρδίτσας βιώσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενδοσχολική επιμορφωτική ενημέρωση.

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Η σημασία της άσκησης και τα οφέλη της σωστής διατροφής για την υγεία», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ, ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τους καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεροδήμο Βασίλειο, κ. Κρομμύδα Χαράλαμπο και κ. Καρατράντου Κωνσταντίνα.

Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της βιωματικής δράσης επεξεργάστηκαν θέματα φυσικής δραστηριότητα και άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας, να προβληματιστούν για συμπεριφορές υγείας και να εφαρμόσουν πρόγραμμα άσκησης εργονομίας και αποφυγής μυϊκών καταπονήσεων στην καθημερινότητα.

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστούν θερμά τους αξιότιμους παραπάνω καθηγητές για την εξαιρετική αυτή δράση, την οποία συντόνισε εξαιρετικά η εκπαιδεύτρια του σχολείου μας κ. Ψύχου Δήμητρα.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή (ΕΣΠΑ 2021-2027)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Total
0
Shares
Previous Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημήτρης Παπακώστας | Πρώτη Λογοδοσία στο ΔΣ Αργιθέας: Αξιόλογη διαδικασία που πρέπει να εμπλουτιστεί

Next Article
Apokries Agnantero 2024

Δήμος Μουζακίου | Αποκριές και καθαρά Δευτέρα στο Αγναντερό με εντυπωσιακά παραδοσιακά έθιμα