Σχολικοί διαπεριφερειακοί χωματόδρομοι ορεινής Καρδίτσας: Η αχίλλειος πτέρνα της θεσσαλικής ηγεσίας, της κυβέρνησης και δημοτικής αρχής!

Share

Σχολικοί διαπεριφερειακοί χωματόδρομοι ορεινής Καρδίτσας: Η αχίλλειος πτέρνα της θεσσαλικής ηγεσίας, της κυβέρνησης και δημοτικής αρχής!

Με αφορμή την παρέμβαση του επικεφαλής Αντιπολίτευσης ΔΣ Αργιθέας Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου προς Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτές Καρδίτσας – παρότι έχει αργήσει και είναι πολύ … ‘ευγενική’ προς τον κύριο υπεύθυνο της άθλιας επικίνδυνης βατότητας σε κεντρικούς σχολικούς χωματόδρομους : τον ΝΥΝ Περιφερειάρχη —- οφείλουμε να σημειώσουμε :
1. Η περιφέρεια Θεσσαλίας διαχειρίζεται πάνω από 500.000.000€ και ξοδεύει χρήματα για δρόμους ακόμη και δημοτικούς σε Λάρισα – Τρίκαλα .

Η επίκληση αδυναμίας και η απόπειρα να μετατεθεί η ευθύνη για ασφαλές σύγχρονο οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την θεσσαλική επικράτεια από την περιφέρεια στο κεντρικό υπουργείο υποδομών, αποτελεί ένδειξη ανεπάρκειας και μη ορθολογικής – δίκαιης κατανομής πόρων της περιφέρειας (προϋπολογισμό – Ευρ ταμείο Περιφ Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ κλπ).

2. Υπάρχει θέμα με οικονομικό κόστος ανα χλμ ασφαλτόστρωσης σε ορεινούς δρόμους (άνω του ενός εκατομμυρίου ανά χλμ !!!)—εμείς στα Βραγκιανά και χωριά Αχελώου δεν ζητάμε προδιαγραφές … Εγνατίας οδού ή Ε65 …! Ούτε λωρίδα …ΛΕΑ !
• Συνεπώς η Κυβέρνηση οφείλει να ερευνήσει τρόπο σύνταξης μελετών και κοστολόγησης από τους αναδόχους μελετητές .
• Λόγω εμπειρίας μας, έχουμε άποψη ότι για 6 χλμ και σε δρόμο Ρογκίων όπου τα τεχνικά είναι ήδη έτοιμα από εποχή 1999-2008, το πραγματικό κόστος δεν υπερβαίνει τα 3.000.000€.

3. Έχουμε προτείνει προ καιρού στους αρμόδιους -που ποτέ δεν έχουν επισκεφθεί τον τόπο μας- να εξαγγείλουν Εδώ κ Τώρα ποσό 2.000.000€ για πρώτη φάση από Βραγκιανά έως παλιό σχολείο Ρογκίων .
^ Αντίστοιχα και για δρόμο Αργύρι – όρια Αιτωλίας .
• Η ευθύνη ανήκει στον τοπικό αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειάρχη, αλλά τον λογαριασμό αδράνειας και ταλαιπωρίας παιδιών και κατοίκων θα καταβάλλουν : η κυβέρνηση ΝΔ – οι βουλευτές ΝΔ από τους οργισμένους κατοίκους .

4. Το ΔΣ Αργιθέας οφείλει να συζητήσει το οξύ θέμα και να εκδόσει ψήφισμα έντονης διαμαρτυρίας, χωρίς υμνολογία και ..θυμίαμα !
Να συντονίσει όλους για κοινή παράσταση στο Υπ. Υποδομών για εξεύρεση λύσης εντός Δεκεμβρίου 2022.
Το έγγραφο περιφέρειας για πιστώσεις εστάλη στο Υπ. υποδομών από το Φεβρουάριο του 2022 (πριν 9 μήνες …)

Όχι άλλα: «ΘΑ»και παραπομπή για μετά τις εθνικές εκλογές …στο αδιόρατο μέλλον ..!

Η σημερινή πολιτική παρέμβαση της Αντιπολίτευσης ας κινήσει τον τροχό … δίνοντας λύσεις άμεσα …

• Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Πατρίδα !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

29-11-22

Δείτε επίσης