Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σχετικά με τις αλλαγές στα όρια του χωριού της Οξυάς και άλλες ενημερώσεις

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς

«Tο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»


    Διαβάσαμε πρόσφατα στον τοπικό Τύπο για τη συνάντηση του κου Δημάρχου Μουζακίου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για το ζήτημα της δήλωσης στο Κτηματολόγιο των δημοτικών εκτάσεων και τούτο μας θύμισε το ζήτημα των αλλαγών που επιχειρούνται στα όρια του χωριού μας και για το οποίο απευθυνθήκαμε ήδη εδώ και πολλούς μήνες τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς, χωρίς, ωστόσο, και να μας παρασχεθεί κάποια σχετική ενημέρωση μέχρι σήμερα.

    Τι πρόκειται, λοιπόν, να γίνει, κε Δήμαρχε, με τις αλλαγές στα όρια του χωριού μας, όπως από αναρτημένους χάρτες στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε και εδώ και πολλούς μήνες σας έχουμε επισημάνει, γραπτά αλλά και προφορικά (ενημερωθήκατε ο ίδιος από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας στο περασμένο πανηγύρι του Αη Λιά, στην Οξυά). Με ποια όρια θα δηλωθούν στο Κτηματολόγιο οι εκτάσεις του χωριού μας και, κατά συνέπεια, και άλλων γειτονικών χωριών;

    Εσείς κε πρόεδρε του χωριού της Οξυάς, που έχετε, επίσης, ενημερωθεί γραπτά αλλά και με την κατάθεση τόσο από τον Τοπικό Σύμβουλο της μειοψηφίας όσο και από εκπροσώπους του Συλλόγου μας σχετικών αποδεικτικών στοιχείων σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, τον περασμένο Μάιο, τι λέτε γι’ αυτό; Δεσμευτήκατε και σ’ εμάς ν’  απαντήσετε και το χωριό να ενημερώσετε, αλλά……

    Πάντως, ήδη Οξυώτες μας ενημέρωσαν πως δήλωσαν στο Κτηματολόγιο ότι οι ιδιοκτησίες τους ανήκουν στην Οξυά αλλά εκεί έμαθαν ότι κάνουν …λάθος (!!!!) και πως αυτές ανήκουν εδαφικά σε γειτονικά χωριά….Και τούτο το τονίζουμε προς γνώση των υπόλοιπων Οξυωτών.

    Μήπως κε Δήμαρχε και κε πρόεδρε όλα αυτά εξυπηρετούν κάποια άλλα σχέδια και συμφέροντα; Και αν όχι και πρόκειται απλώς για κάποιο λάθος, γιατί δε φροντίζετε τόσο καιρό τώρα αυτό να διορθωθεί; Γιατί δεν απαντάτε στα γραπτά ερωτήματα και τις απορίες που σας απευθύναμε;

    Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και πως πολλοί Οξυώτες επικοινώνησαν ανήσυχοι μαζί μας να πληροφορηθούν για συγκεκριμένα χωματουργικά έργα, που εκτελούνται εντός των ορίων του χωριού μας (πλάτωμα στη θέση “Σταυρός”, διάνοιξη δρόμου προς τη θέση “Αέρας”, κ.λ.π.).

    Ενημερώνουμε, λοιπόν, πως, εξ όσων και εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πιθανότατα οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν στην κατασκευή του αιολικού πάρκου στη θέση “Αέρας – Αφεντικό”, που έχει αδειοδοτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

    Ένα έργο που προβλέπει την εγκατάσταση σημαντικού αριθμού ανεμογεννητριών οριακά εκτός των ορίων του χωριού μας αλλά την εγκατάσταση του σταθμού παραγωγής εντός του χωριού μας… Ένα έργο για το οποίο και πάλι κανείς δεν έχει ενημερώσει το χωριό και τους Οξυώτες…

    Αν, πάντως, κάποιοι ανησύχησαν από τα συγκεκριμένα έργα, διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα!!! Μα, απολύτως τίποτα!!!!

    Γιατί, αν προκάλεσαν ανησυχία τα συγκεκριμένα έργα, σκεφθείτε π.χ. τι θα νιώσουμε όταν θα βλέπουμε την περιοχή αλλά και, προφανώς, μέρος του οδικού δικτύου του χωριού μας να ισοπεδώνονται για να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες και να διέλθουν τα τεράστια φορτηγά, που θα μεταφέρουν τα 45 μέτρα μήκους πτερύγιά τους. Γιατί, φυσικά, όλα αυτά δεν πρόκειται να έρθουν από τον ουρανό…..

     Και μπορεί σ’ ότι μας αφορά ως φορέα να είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε πως, στο μέτρο του δυνατού, “έχουν γνώση οι φύλακες”….Επιβάλλεται, όμως, να γίνει απ’  όλους αντιληπτό πως μόνοι εμείς ούτε αρκούμε ούτε και μπορούμε….

    Γι’ αυτό και δεν αρκεί απλά να εκδηλώνουμε την ανησυχία μας αλλά πρέπει να βγούμε όλοι μας από τα καβούκια μας, στα οποία κάποιοι μας θέλουν χωμένους, τάζοντάς μας «λαγούς και πετραχήλια» (αλλά χρησιμοποιώντας και διάφορους άλλους τρόπους, όπως μαθαίνουμε) για να μας “καθησυχάσουν”…..

    Γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική απ’ όσα μας λένε και όταν θα φανούν οι πραγματικές της συνέπειες θα είναι πολύ αργά…

    Όπως είναι αργά για πολλά άλλα μέρη της πατρίδας μας, που γνώρισαν ήδη την “ανάπτυξη” μέσω των ανεμογεννητριών και γεύτηκαν ήδη τα “ανταποδοτικά” τους!!!

aiolika

Oksia Timpanos

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς

«Tο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»




Total
0
Shares
Previous Article

ΣΠΟΡΤ: Από το Κουκουφλί στο Μπουρλόκο και από εκεί στην Καλλιρρόη

Next Article

Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ σε όλα τα χωριά της Αργιθέας

Related Posts