Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σχέδιο σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και πρόσληψη πυροσβεστών για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές

Σχέδιο σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και πρόσληψη πυροσβεστών για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές

Σχέδιο σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και πρόσληψη πυροσβεστών για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αποστόλης Μπουγουλιάς και το μέλος της Ν.Ε., Θοδωρής Λαδόπουλος, επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και συναντήθηκαν με τον διοικητή της Υπηρεσίας, αντιπύραρχο Στέλιο Φούκα, τον υποδιοικητή του σταθμού Καρδίτσας, επιπυραγό Θεόδωρο Πάντο και τον αντιπύραρχο Χρήστο Μπάρκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η εξέλιξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί και η ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και θεσμικά, εργασιακά και λειτουργικά ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σχέδιο σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και πρόσληψη πυροσβεστών για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στάθηκαν στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής κρίσης, που «γεννά» ακραία φαινόμενα, όπως οι πυρκαγιές που κατακαίουν δασικές εκτάσεις και αστικές περιοχές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μία κρίση, την οποία επιτείνει η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού για την πρόληψη και την ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης. Επεσήμαναν πως, υπό τις παρούσες συνθήκες και εξελίξεις, απαιτείται η ριζική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία πρέπει να αφορά και τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, αλλά κυρίως το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν, επίσης, την ανάγκη να υπάρχει συντονισμός και με τις δράσεις – πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μέσω του συγχρονισμού των λειτουργιών των αρμόδιων υπηρεσιών τους.

Συμφώνησαν δε να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, με τους Αποστόλη Μπουγουλιά και Θοδωρή Λαδόπουλο να τονίζουν την ετοιμότητα της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να στηρίξει το έργο των πυροσβεστών, είτε με την εθελοντική συμμετοχή των μελών του στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων είτε με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση όσων πλήττονται από πυρκαγιές ανά την Ελλάδα.

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία




Total
0
Shares
Previous Article
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου - Δήμος Σοφάδων: 220.000 ευρώ έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Next Article
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας ΝΔ Κώστα Τσιάρα

Συγχαρητήριο μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κώστα Τσιάρα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 

Related Posts