Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σχεδιάζεται μονοπάτι που θα συνδέει τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας

monopati Trikala karditsa

Ο τουρισμός, αναδεικνύεται σταδιακά σε ένα από τα δυνατά χαρτιά στο νομό Τρικάλων σε ότι αφορά στην ευημερία της περιοχής ακόμη και σε καιρούς κρίσης. Όπως για παράδειγμα με την επισκεψιμότητα που χτυπάει κόκκινο στην περιοχή σχεδόν κάθε μήνα του χρόνου, με τις θέσεις εργασίας και πολλά ακόμη. Είμαστε πλέον δυναμικά στον χάρτη του τουρισμού και αυτό οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

Σημαντική η υλοποίηση του σχεδίου της τουριστικής ανάδειξης της Θεσσαλίας, όπου εμπεριέχονται σημαντικά βήματα για το νομό Τρικάλων, που αν ολοκληρωθούν, πραγματικά θα αλλάξουν ριζικά το τουριστικό πρόσωπο της περιοχής. Πέρα λοιπόν από το θρησκευτικό τουρισμό, που πλέον αποτελεί κεφάλαιο για την περιοχή, σκοπός είναι να αναδειχθεί ο ορεινός όγκος, η περιοχή Ασπροποτάμου, Πύλης και Περτουλίου, αλλά και ο αστικός τουρισμός που βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση.

Εξάλλου, αναγνωρίζεται πλέον ότι ο επισκέπτης αναζητεί προορισμό με απαιτήσεις, πέρα από την ομορφιά των τοπίων. Θέλει σύγχρονα μουσεία, περιμένει να βιώσει ολοκληρωτικά ιδιαίτερες εμπειρίες στην περιοχή μας .

Εναλλακτικότητα και συνεργασία

Αυτό που κάποτε υπήρχε ως πρόταση για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των νομών για συνολική τουριστική ανάπτυξη, αναμένεται να γίνει πραγματικότητα μέσα από μια δράση που αν υλοποιηθεί σωστά θα αλλάξει ριζικά την έννοια της τουριστικής αξιοποίησης του νομού. Πρόκειται για τη σύνδεση του νομού Καρδίτσας με το νομό Τρικάλων μέσα από μονοπάτι που θα ξεκινά από τη Λίμνη Πλαστήρα και θα φτάνει στα Μετέωρα μέσω Χρυσομηλιάς. Στο διαδρομή, προβλέπεται ήπιο δίκτυο υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των περιπατητών. Αντίστοιχα, μοναδικός και ο σχεδιασμός μονοπατιού από τον Όλυμπο μέχρι και το Πήλιο. Αν τελικά γίνει πραγματικότητα πιστεύουμε ότι θα προσφέρεται μια μοναδική εμπειρία για τους φυσιολάτρεις επισκέπτες της περιοχής .

aftodioikisi.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Παιδικοί Σταθμοί

Παιδικοί Σταθμοί: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Next Article
opeka

OΠΕΚΑ -Επίδομα παιδιού: Μόνο αυτοί θα πληρωθούν τη Γ’ δόση

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…