Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σαββατοκύριακο με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις – Τι γίνεται με τα SMS

Σαββατοκύριακο με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι γίνεται με τα SMS

Σαββατοκύριακο με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις – Τι γίνεται με τα SMS 

Θα επιτρέπεται από αύριο, Σάββατο 03/04 η μετακίνηση εκτός δήμου κατοικίας για άσκηση με χρήση οχήματος. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα σαββατοκύριακα, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για «πιλοτική» εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης αυτό το διήμερο.

Συγκεκριμένα, με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση με όχημα εκτός δήμου για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο. Αυτό θα επιτρέπεται σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ στελέχη της κυβέρνησης υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού.

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ξεκάθαρο, οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας. Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών, λόγω νέων συνωστισμών», συμπλήρωσε.

Οι καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ήδη για μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών, ενώ αυτό θα ισχύει και για τα καταστήματα που ανεβάζουν ρολά τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα εκτός του δήμου κατοικίας τους για να κάνουν αγορές- έχοντας κλείσει ραντεβού και αφού στείλουν SMS στο 13032. Όμως, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της απόστασης 2 χιλιομέτρων από την κατοικία σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων. Επίσης, για αυτές τις αγορές οι πολίτες θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033.




Total
0
Shares
Previous Article
Τριπλάσιες οι απώλειες στη συγκομιδή

Τριπλάσιες οι απώλειες στη συγκομιδή λόγω της ξηρασίας στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια

Next Article
paros

Πολιτισμός: Αγγεία από την Πάρο και λάβα από την Πομπηία αποκαλύπτουν μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο της γης