Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σαρηγιάννης: Κόκκινες περιοχές πλέον Λάρισα, Μαγνησία και Καρδίτσα – Η εικόνα στη Θεσσαλία

Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της πανδημίας covid-19

Σαρηγιάννης: Κόκκινες περιοχές πλέον Λάρισα, Μαγνησία και Καρδίτσα – Η εικόνα στη Θεσσαλία

Πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως κόκκινες περιοχές είναι πλέον η Λάρισα, η Καρδίτσα και η Μαγνησία σύμφωνα με την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, που επεξεργάζεται η ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο enikos.gr.

Όπως επισημαίνεται στα στοιχεία, στη Θεσσαλία, καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Κυριακή στη Λάρισα με 44 κρούσματα όπου πλέον έχουμε ανοδική πορεία, και η Λάρισα πλέον βρίσκεται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως κόκκινη περιοχή. Στην Καρδίτσα εντοπίστηκαν 54 κρούσματα και πλέον βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά, όπου και ξεπέρασε το όριο της κόκκινης περιοχής. Στη Μαγνησία με 35 κρούσματα παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Κυριακή και όπως αναμέναμε, και εδώ επίσης έχει διαμορφωθεί ανοδική πορεία, η οποία έφερε τη Μαγνησία πάνω από το όριο της κόκκινης περιοχής. Στα Τρίκαλα όπου εντοπίστηκαν 11 κρούσματα παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με την Κυριακή, και πλέον η πορεία είναι επίσης ανοδική.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στη Μαγνησία

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ομάδα του κ. Σαρηγιάννη αρκετές περιοχές πλέον βρίσκονται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως κόκκινες, όπως η Αθήνα, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Ηλεία, η Κορινθία, η Μεσσηνία, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, η Κέρκυρα, ενώ παρατηρούνται έντονα ανοδικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Αρκαδία, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, την Αργολίδα, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, τη Χαλκιδική, τη Λέσβο και τη Χίο.




Total
0
Shares
Previous Article
sintakseis xireias 3

Από κόσκινο οι συντάξεις χηρείας πέραν της τριετίας

Next Article
Όλυμπος: Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο ορειβάτη - Εκδόθηκε Silver Alert

Όλυμπος: Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο ορειβάτη - Εκδόθηκε Silver Alert

Related Posts