Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Υποδοχή της άνοιξης στον Ίταμο

.

Η πρώτη Κυριακή της άνοιξης μας βρήκε στο γνώριμο Ίταμο, σε μια εκτός προγράμματος ανάβαση.

Αυτή τη φορά από την νότια πλευρά του, ξεκινώντας λίγο μετά την  γέφυρα Μπέλεϋ )  που βρίσκεται στο δρόμο για Ροπωτό (Η Γέφυρα Μπέιλι ,αναφερόμενη και ως Μπέλεϋ, είναι είδος μεταφερόμενης, προκατασκευασμένης γέφυρας. Αναπτύχθηκε στη Βρετανία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο για στρατιωτικούς σκοπούς και γνώρισε εκτεταμένη χρήση ).

Ξεκινήσαμε την ανάβαση με εμφανή την επιρροή της πρόσφατης κακοκαιρίας που άφησε πίσω της πολλά ρυάκια και δυστυχώς λάσπη. Όσο αναβαίνουμε όμως η κατάσταση βελτιώνεται. Επίσης εμφανής η έλευση της άνοιξης τόσο στα άνθη και στα μπουμπούκια των δέντρων , όσο και στο κελάηδημα των πουλιών που μας συντροφεύει σε όλη την ανάβαση.

Σε περίπου τρεις ώρες ανάβασης προσεγγίσαμε την κορυφή του Ιτάμου στα 1124 μέτρα καλύπτοντας περίπου 800 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Στα τελευταία μέτρα πριν την κορυφή είχε απομείνει λίγο χιόνι από την τελευταία χιονόπτωση το οποίο μας καθυστέρησε λίγο λόγω της ολισθηρότητας του.

Η θέα από την κορυφή είναι όπως πάντα μαγευτική…  αριστερά μας και δεξιά μας στις διπλανές κορυφές τα υπολείμματα κάστρων μιας άλλης εποχής με σημαντικότερο το Αθήναιον. Μπροστά μας ο θεσσαλικός κάμπος και πίσω μας οι άσπρες κορυφές Καζάρμα, Βουτσικάκι, Καράβα, Τύμπανος, Καραβούλα κτλ… Αν ο αέρας δεν ήταν τόσο δυνατός θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ ώρες ολόκληρες.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 11/3 θα γίνει ανάβαση στην κορυφή Καραβούλα, με εκκίνηση από το Ροπωτό. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.




Total
0
Shares
Previous Article

Απεβίωσε ο Βάιος Ντελης σε ηλικία 85 ετών

Next Article

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα στις 12μ., η υποβολή αιτήσεων για το "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»