Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στο Ξηροβούνι

gropa sport

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στο Ξηροβούνι

Με τη δημιουργία της σήραγγας που παρακάμπτει την Γκρόπα (έργο σημαντικό και άκρως αναγκαίο), πόσες εικόνες οικείες και αγαπημένες θα γίνουν πια παρελθόν. Ο απύθμενος γκρεμός που ξανοίγεται κάτω από το επίφοβο πέρασμα, οι πανύψηλες κορφές που ορθώνονται απότομα πάνω από το στενό φαράγγι. Είναι οι Σούβλες και ο Αχλαδιάς, φρουροί ενός τοπίου άγριου και απρόσιτου. Και δεξιότερα, μια από τις πιο περίεργες κορυφές που είδαμε ποτέ. Γυμνή και κακοτράχαλη όπως και οι γειτόνισσές της, αλλά με μια τόση δα φουντωτή συστάδα οξιές στην απόληξή της που σπάει την αυστηρότητα του τοπίου και μας κάνει να απορούμε ή να χαμογελάμε. Την έχουμε βαφτίσει Σκούφια (αλήθεια, πως τα χρόνια και  οι εμπειρίες μας δένουν με τόπους και σημεία). Ο χάρτης την ονομάζει Ξεροβούνι, οι ντόπιοι δεν γνωρίζουμε πως, δεν έχει σημασία, για εμάς είναι τόπος σημαντικός που τον σημαδεύουν αναμνήσεις. Το χαρούμενο πρόσωπό της Σκούφιας έχει χρώμα φθινοπωρινό, το άγριο χειμωνιάτικο. Την άνοιξη ποικίλει, ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού.

Ξεκινάμε την ανάβαση από το πρώτο μαντρί αριστερά στον χωματόδρομο  Γκρόπας – Ανθηρού ακολουθώντας το ρέμα που ξετρυπώνει από τα έγκατα του βουνού. Ανηφορίζουμε απότομα στη ράχη του βουνού για να  βρεθούμε σύντομα στο δάσος με τις οξιές. Δάσος πυκνό με δέντρα αρχαία που καταλήγει στην χορταρένια κορυφή.

Εδώ, από τα χίλια επτακόσια τόσα μέτρα όμορφη είναι η θέα στις κορυφές των Αγράφων και της Πίνδου. Φαράγγια και γκρεμοί, δάση και λιβάδια, τοπίο θαυμαστό, πανέμορφο.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 27/6 θα ανεβούμε στην κορυφή Πύργος των Αγράφων, ξεκινώντας από τη θέση «Τρία Σύνορα» πριν από το Τροβάτο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας στα γραφεία του συλλόγου μας – Μ. Μπότσαρη 2 (απέναντι από τον ΟΤΕ), κάθε Παρασκευή από 9 -10  μμ.

Επιπλέον μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας www.trikalasport.gr και τη σελίδα μας στο facebook ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.




Total
0
Shares
Previous Article
Εν Καρδίτση τη…: Διδακτήρια, γέφυρες, δημόσια κτήρια 1950-1960

Εν Καρδίτση τη…: Διδακτήρια, γέφυρες, δημόσια κτήρια 1950-1960

Next Article
Agorastos modelo

Συντηρεί τον ηλεκτρομηχανολογικό μηχανισμό στην λίμνη Κάρλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…
E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…