Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ.Π.ΟΡ.Τ – Πεζοπορία στον Άγιο Ακάκιο

Σ.Π.ΟΡ.Τ - Πεζοπορία στον Άγιο Ακάκιο

Σ.Π.ΟΡ.Τ – Πεζοπορία στον Άγιο Ακάκιο

Μετά το βροχερό Σαββατόβραδο μας βρήκε η θαμπή Κυριακή με βαριά συννεφιά και το λίγο ψιλόβροχο με αποτέλεσμα πολλοί  φίλοι και συνορειβάτες να αποφύγουν την πρωινή πορεία του προγράμματος προς τις Ανατολικές πλαγιές του Κόζιακα.

Οι πιο τολμηροί μέσα στο πρωϊνό ψιλόβροχο βρέθηκαν στο σημείο συνάντησης που βρίσκεται στο Σταθμό του ΟΣΕ.

Η αλλαγή δραστηριότητας από τις πλαγιές του Κόζιακα ήταν υποχρεωτική αφού το βαρύ κύμα κακοκαιρίας  επικρατούσε στην περιοχή.

Η γρήγορη απόφαση πάρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά κουβέντας από τα λίγα μέλη.

Σύντομα κατευθυνθήκαμε προς τα ανατολικά της πόλης μας περάσαμε από τα Μ. Καλύβια , από το γνωστό χωριό Λαζαρίνα που παλαιότερα στις καλές εποχές των ιπποδρομιών εκτρέφονταν τα καλύτερα άλογα του ιπποδρομίου.

Διασχίσαμε σύντομα το χωριό και κατευθυνθήκαμε προς τη Μαγουλίτσα  χωριό του κάμπου. Σύντομα περάσαμε από το παλαιό εργοστάσιο Ζαχάρεως  Ζωγράφου που οι βαριές πέτρινες τοιχοποιίες καλά κρατούν.

Για λίγη πορεία ακόμα μας βρήκε να περνάμε το στενόμακρο χωριό Καππά και στη συνέχεια τον Πύργο Ιθώμης , και σιγά σιγά ανηφορίσαμε με τον ασφάλτινο δρόμο που περάσαμε δίπλα από το όμορφο χωριό Άγιος Ακάκιος.

Τέλος μετά από ένα χιλ. άσφαλτο αφήσαμε τα αυτοκίνητά μας εκεί όπου και είναι η πορεία της Κυριακής. Επιλέξαμε την καλύτερη ανάβασή μας μέσα από εγκαταλειμμένες από χρόνια χωραφιές που ξεχωρίζουν τα σύνορά τους με πανύψηλα δέντρα. Πιο πάνω περνάμε μία εγκαταλειμμένη δίπατη πέτρινη κατοικία με το ξύλινο από κορμούς μπαλκόνι, στον κάτω χώρο, έδειχνε να χρησιμοποιούνταν για τα ζώα και στον πάνω όροφο για την οικογένεια. Χαμηλότερα ξεχώριζε στο άνισο έδαφος η τοιχοποιία στο αλώνι της οικογένειας αυτής σε παλαιότερες εποχές. Ανηφορίσαμε με τη χαμηλή βλάστηση σε ράχη με την περίεργη πουρδαλιά (cotinus coggygria) που μοιάζει με μαλλιά. Και της κοντής Λαδανίας με όμορφα ανοιξιάτικα χρώματα στα άνθη τους.

Συνεχίσαμε την ανηφορική πορεία της ράχης και χωρίς να πάρουμε είδηση βρεθήκαμε αντιμέτωποι με 7 – 8 μεγαλόσωμα τσοπανόσκυλα που βρισκόταν στη στάνη με το κοπάδι.

Με την βοήθεια του τσέλιγκα που προσπάθησε να τα ηρεμήσει συνεχίσαμε την πορεία μας προς την κατεύθυνση ΝΔ προς την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας όπου πιο ψηλά βρίσκεται το όμορφο χωριό το Μορφοβούνι της Καρδίτσας.

Η πορεία μας συνεχίστηκε στην απέναντι κορυφογραμμή που συναντήσαμε τον κεντρικό ασφαλτόδρομο Καρδίτσας – λίμνη Πλαστήρα.

Η όμορφη μορφολογία με το απαλό χορτάρι ανάμεσα από δρυς και άγριες αχλαδιές, τις γνωστές γκορτσιές με τους στιφούς καρπούς να είναι φορτωμένες, τροφή για τα αγριογούρουνα.

Στο τέλος κατηφορίσαμε ανάμεσα από άλλες εγκαταλειμμένες χωραφιές και φτάσαμε στην άσφαλτο κοντά στα αυτοκίνητά μας. Εκεί τελείωσε μια άγνωστη και επίπονη διαδρομή αφού η φύση αφέθηκε ελεύθερη από τα χιλιάδες γίδια και πρόβατα άλλων εποχών. 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 20/11 προγραμματίζουμε πορεία από τα Στουρναρέικα μέχρι το Παράμερο. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
Πλαίσιο συνεργασίας συνδιαμορφώνουν Δήμος Σοφάδων και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Καρδίτσας

Πλαίσιο συνεργασίας συνδιαμορφώνουν Δήμος Σοφάδων και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Καρδίτσας

Next Article
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του αγώνα αυτοκινήτου «6η Ανάβαση Ελασσόνας»

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του αγώνα αυτοκινήτου «6η Ανάβαση Ελασσόνας»

Related Posts