Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Πασχαλινό Αυγό

sport avgo

Η ανάβαση την Κυριακή των Βαΐων  στο Αυγό είναι μια καλή προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε στο Πασχαλινό τραπέζι χωρίς τύψεις. Το πρόγραμμα του Συλλόγου μας προνοητικά προέβλεπε την ανάβαση στην κορυφή Αυγό του ομώνυμου κοντινού μας συγκροτήματος που ξεκινά από την Γκρόπα  και τερματίζει στο Δροσοχώρι. Μια κορυφογραμμή 20 χιλιομέτρων με κορυφές το Καρατζούνι (1717μ.), την Λουπάτα (2066μ.), την Μαρόσα (2044μ.), το Αυγό (2148μ.) και τέλος την Τσούκα (1727μ.) πάνω από το Δροσοχώρι.

Όλο το νότιο και το δυτικό τμήμα της κορυφογραμμής αποτελείται από απόκρημνους γκρεμούς. Από τα ανατολικά και τα βόρεια οι κλίσεις είναι ηπιότερες και οι περισσότερες προσεγγίσεις του Συλλόγου μας γίνονται από αυτήν την πλευρά με αφετηρία τα Στουρναρέικα, το Νεραϊδοχώρι και το Δροσοχώρι. Στο Αυγό είχαμε ανέβει από το Λειβαδοχώρι, από το Δροσοχώρι και από τα Στουρναρέικα. Όλες οι αναβάσεις επίπονες με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και πολλά χιλιόμετρα. Αυτή την φορά δοκιμάσαμε την ευκολότερη ανάβαση από το Νεραϊδοχώρι.

Η βορεινή πλευρά του Αυγού είναι ήπια χωρίς γκρεμούς με σαθρά τοιχώματα. Από το Νεραϊδοχώρι κατεβαίνουμε προς το Περτουλιώτικο ρέμα και ακολουθούμε τον πάνω χωματόδρομο για την Πύρα. Μια ξεχασμένη χιονούρα μας αναγκάζει να κατέβουμε νωρίτερα από τα αυτοκίνητα. Άλλωστε το Αυγό ήταν πάντα απαιτητικό από τον ορειβάτη. Μετά τρία χιλιόμετρα πορείας στον χωματόδρομο μας υποδέχεται η μεγάλη κοιλάδα με παχύ χορτάρι που απλώνεται κάτω από τον κώνο της κορυφής. Το μαντρί έχει αναρτήσει ανακοίνωση στον τέλος του δρόμου ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΙ!

Φυσικά είναι νωρίς ακόμα για τσομπάνη και  τσομπανόσκυλα. Το άφθονο φετινό χιόνι κυριαρχεί από το μαντρί και πάνω, στην αρχή σε  άριστη κατάσταση, αστραφτερό και συμπαγές απλώνεται περσικό χαλί κάτω από τα πόδια μας και μας ανεβάζει ως κυλιόμενη σκάλα προς  την κορυφή. Αλλά η ζέστη θα χαλάσει την σκάλα, με το πέρασμα της ώρας τα πόδια χώνονται ως το γόνατα στο περσικό χαλί. Η κλίση μεγάλη αλλά και το πείσμα μας αντάξιο των προκλήσεων του  Αυγού.

 Μετά το μάθημα γεωγραφίας που απαιτεί η θέα της κορυφής δοκιμάζουμε την πασίγνωστη δεξιότητά μας στο άθλημα του κωλοσκί. Κουτρουβαλώντας  στις χιονοσκέπαστες πλαγίες  σύντομα ξαναβρίσκουμε τον χωματόδρομο. Ροβολούμε στον κατήφορο με τους ήχους χειμάρρων τηγμένου χιονιού στα αυτιά μας,  την ευωδία των αγριολούλουδων στην καρδιά μας και το άρωμα του εσπρέσο από το καφέ του Περτουλίου στα ρουθούνια μας.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Σ.Π.ΟΡ.Τ.

O Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων εύχεται στους αναγνώστες της στήλης καλή Ανάσταση.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας μπορείτε να πάρετε από τα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431




Total
0
Shares
Previous Article
vivlio koffas

Θεσσαλικό ταξίδι μέσω βιβλίου Θεσσαλού

Next Article
volley mouzaki

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Βόλεϊ στο Μουζάκι