Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ.Π.ΟΡ.Τ. – Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι στον Κόζιακα

Έγινε πλέον έθιμο, να κλείνουμε κάθε ορειβατική χρονιά με ανάβαση στον Κόζιακα. Στο πιο γειτονικό μας βουνό, με το οποίο μας συνδέουν αναμνήσεις δεκάδων διαδρομών που καλύπτουν όλο το μήκος και το πλάτος του βουνού του Ασκληπιού. Πόσο μάλλον τον χειμώνα, όταν με το λευκό του ρούχο γίνεται τόσο ελκυστικός και ιδιαίτερα σε συνθήκες όπως αυτές της περασμένης Κυριακής με τη διαύγεια του λαμπρού πρωινού και τη γιορτινή διάθεση της παραμονής των Χριστουγέννων.

Ξεκινώντας από τα «Λιβάδια Περτουλίου» για μια φορά ακόμη, ακολουθούμε τον δασόδρομο μέχρι το σημείο που ξεκινά το μονοπάτι για το ορειβατικό καταφύγιο. Το χιόνι γύρω στους 10 – 15 πόντους, είναι πατημένο από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που προπορεύεται. Καμμιά δυσκολία λοιπόν, και ευκαιρία να να χαρούμε τα χιονοσκέπαστα έλατα και την χειμωνιάτικη αίσθηση του δάσους.

Επιλέγουμε την μακρυνή και πιο ήπια διαδρομή, αφού όλος ο χρόνος είναι δικός μας. Επιπλέον μας προσφέρει θέα πανέμορφη πρός τις απέναντι χιονοσκέπαστες κορυφές της Λουπάτας, της Μαρόσας, του Αυγού αλλά και τις μακρυνότερες της Κακαρδίτσας και των Τζουμέρκων.

Ανεβαίνουμε το στενό πέρασμα για να φτάσουμε στρο μικρό οροπέδιο όπου το μονοπάτι σμίγει με αυτό που έρχεται από την Ελάτη. Στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας τα σημάδια για το καταφύγιο, για να συναντήσουμε μια μεγάλη ομάδα ορειβατικού συλλόγου των Αθηνών που ανεβαίνει το στενό πέρασμα στα βράχια, πάνω από το μαντρί. Από εδώ μέχρι το καταφύγιο η απόσταση πλέον είναι ελάχιστη.

Φτάνουμε εκεί μετά από μιάμιση ώρα συνολικής πορείας. Αλλά δεν σταματάμε παρά για λίγες ανάσες και ανασυγκρότηση με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή που από εδώ απέχει μόλις μισή ώρα. Το χιόνι είναι μαλακό, ιδανικό για το ανέβασμα. Ούτε κρύο, ούτε αέρας να μας εμποδίζει. Πίσω μας ακολουθεί η μακριά αλυσίδα των υπολοίπων ορειβατών που ακολυθούν τα ίχνη μας.

Ανταμώνουμε στον μικρό χώρο της κορυφής με την απίθανη θέα σε μεγάλο τμήμα του ορεινού μας όγκου. Είναι ένα πανηγύρι, μια μέρα δόξας για την Αστραπή, την ψηλότερη κορυφή του δικού μας βουνού. Χρόνια πολλά σε όλους!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ευχόμαστε σε όλους του φίλους συνορειβάτες και στο αναγνωστικό μας κοινό χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Πληροφορίες για τις δράσεις μας στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

koziakas sport




Total
0
Shares
Previous Article

Ανάβαση στον Κόζιακα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

Next Article

Χορός και έμφυλος μετασχηματισμός στην Κοινότητα Μεγάλων Καλυβίων