Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Ανάβαση στην Καραβούλα

 

Η ανάβαση στην Καραβούλα στις 11-3-2017 ξεκίνησε από το διάσελο ‘’Αέρας’’ ανάμεσα στον Τύμπανο και στην Καράβα. Ακολουθήσαμε άλλη κατεύθυνση από την προγραμματισμένη που ήταν από το Ροπωτό με την μεγάλη υψομετρική διαφορά, καθώς κρίθηκε ότι ήταν αδύνατον να προσεγγισθεί λόγω της κατάστασης των δασικών χωματόδρομων. Ο προορισμός όμως δεν άλλαξε. Η Καραβούλα έχει υψόμετρο 1862 μέτρα και αποτελεί το βορειότερο σημείο των Αγράφων. Παρά το σχετικά χαμηλό της υψόμετρο είναι μια διαδρομή απαιτητική κυρίως λόγω της κλίσης του εδάφους.

Ήταν μια ωραία ανοιξιάτικη μέρα. Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις του Φλεβάρη, η άνοιξη ήρθε όχι μόνο ημερολογιακά αλλά και κυριολεκτικά. Το μαρτυρούν και  οι κρόκοι – μωβ, κίτρινοι, λευκοί και  οι ανεμώνες που προβάλλουν από τα χιόνια και είναι όμως τόσο εξοικειωμένοι με τον τοπίο και τον άνεμο. Εδώ πάνω πάντως οι συνθήκες παραμένουν ακόμη χειμωνιάτικες και ο δυνατός παγωμένος πρωινός αέρας, όπως μαρτυρά και η ονομασία της τοποθεσίας, μας αναγκάζει να φορέσουμε όλο τον ζεστό εξοπλισμό μας και κυρίως τα σκουφιά μας.

Αφού πάρουμε ανηφορική πορεία προς τις κεραίες, ακολουθούμε τις ήπιες ράχες, καθώς η Καραβούλα ενώνεται με τον Τύμπανο με έναν μακρύ λαιμό. Η πορεία  ήταν μακρινή και είχε και αρκετά σημεία με χιονούρες, το χιόνι όμως ήταν καλό και δεν βούλιαζε διευκολύνοντας το έργο μας. Για ένα χρονικό διάστημα μιας ώρας ακλουθούμε τις ράχες, έχοντας θέα το όμορφο Αγραφιώτικο τοπίο.

Φτάσαμε στη βάση της μεγάλης ανηφοριάς που βρίσκεται και το μικρό εκκλησάκι που ήταν σχεδόν σκεπασμένο από το χιόνι. Αφού ανασυνταχθήκαμε και ανεφοδιαστήκαμε, πήραμε να ανεβαίνουμε για άλλη μια ώρα περίπου καθώς η κλίση είναι μεγάλη, επίπονη, με αρκετά σημεία που απαιτούν αυξημένη προσοχή καθώς υπάρχουν βραχώδη περάσματα που ήταν και καλυμμένα με χιόνι. Άλλοι μέσα από τη χιονούρα άλλοι στο φρύδι της πλαγιάς, κινούμαστε αργά για ασφάλεια.

Ακολουθώντας την τελευταία κορυφογραμμή, βλέποντας το στόχο μας στον οποίο δεσπόζει ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός φτάσαμε όλοι μαζί στην κορυφή όπου αράξαμε για ρέμβη, φαγητό και ξεκούραση. Η διαύγεια της ηλιόλουστης μέρας μας επέτρεψε να δούμε από τον Όλυμπο, Κίσσαβο, Πιέρια, Σμόλικα, την Κακαρδίτσα, Τζουμέρκα, και  όλα τα γειτονικά Αγραφα, και τη λίμνη του Μέγδοβα. Οι κοντινές  τριγύρω μας πλαγιές, γυμνές και  απόκρημνες στραφταλίζουν από το δυνατό μεσημεριανό ηλιοφώτισμα.

Περιχαρείς πήραμε τον κατήφορο για την επιστροφή καταστρώνοντας σχέδια για  την επόμενη εξόρμησή μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 18/3 θα γίνει η πρώτη Κοινή Θεσσαλική Πορεία με διοργανωτές τους συλλόγους της Λάρισας. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

karavoula 1




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερίδα για την κτηνοτροφία διοργανώνουν η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμος Παλαμά και οι φορείς των κτηνοτρόφων

Next Article

Σημαντική ημερίδα για το μαθητικό ραδιόφωνο στα Τρίκαλα

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…