Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρύθμιση 120 δόσεων: Πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020

e efka

Ρύθμιση 120 δόσεων: Πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσουν οι οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ τη δόση Νοεμβρίου για να αναβιώσουν την ρύθμισή των 120 δόσεων και να επανενταχθούν στο ευνοικό σχήμα αποπληρωμής σύμφωνα με εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα οι οφειλέτες – πληγέντες εργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι – των οποίων παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων τους κατά τρεις (3) μήνες και απώλεσαν τη ρύθμιση τους το χρονικό διάστημα από Ιούνιο 2020 έως και Οκτώβριο 2020 έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανένταξη στη ρύθμιση ήταν η καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία έπρεπε να πληρωθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ίδιου μήνα.

Με τις νέες διατάξεις, η τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Νοεμβρίου 2020 που είχε καθοριστεί με την παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4756/2020 ως καταληκτική για την καταβολή της δόσης του Νοεμβρίου 2020 αντικαθίσταται από την ημερομηνία 31η Δεκεμβρίου 2020.

Επισημαίνεται ότι για την επανένταξη στη ρύθμιση δεν απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από μέρους του οφειλέτη. Επίσης, με την αναβίωση της ρύθμισης η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων παρατείνεται κατά το πλήθος των ανεξόφλητων δόσεων της ρύθμισης κατά την ημέρα της αναβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος και η συστημική υλοποίηση των ανωτέρω για τους πληγέντες εργοδότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως αυτοί προσδιορίστηκαν στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις θα πραγματοποιηθεί κεντρικά.

Η νέα ευκαιρία επανένταξης αφορά σε ασφαλισμένους οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ που ήταν στους πληττόμενους τον περασμένο Απρίλιο, έλαβαν «πάγωμα» της ρύθμισής τους για 3 μήνες, αλλά έχασαν από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο την ρύθμισή τους, για παράδειγμα την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τώρα έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στην ρύθμιση, αρκεί να πληρώσουν μια δόση μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων της αναβιώσασας ρύθμισης παρατείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

πηγή: dikaiologitika




Total
0
Shares
Previous Article
Επίδομα θέρμανσης

Επίδομα 800 ευρώ: Σε ποιους πιστώνεται αύριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Next Article
tzaki

Συστάσεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περ. Θεσσαλίας για περιορισμό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων

Related Posts