Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρύπανση στον Πηνειό ποταμό

molinsi Pineios

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε στη Βουλή ο Προέδρος του Κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την Ρύπανση στον Πηνειό ποταμό.

velopoulosκυριακοσ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αναλυτικά:

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς: Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Ρύπανση στον Πηνειό ποταμό»

Κύριε Υπουργέ,

 Σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών και βάσει τοπικού δημοσιεύματος ηλεκτρονικού τύπου της 23 Ιουνίου 2020, η ρύπανση στον Πηνειό ποταμό στην Π.Ε. Τρικάλων αποτελεί μεγάλη πληγή, εδώ και πολλά χρόνια. Ευθύνη για την ρύπανση του ποταμού έχουν κάποιες βιομηχανίες, οι οποίες, με τα λύματά τους, καταστρέφουν κάθε πηγή ζωής στον εν λόγω ποταμό και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Δείγμα αυτής της ρύπανσης καταδεικνύεται από το «άσπρισμα» των νερών και από την εξαφάνιση χιλιάδων ψαριών, που ξεβράστηκαν νεκρά στην επιφάνεια, πριν από ένα μήνα περίπου. Ως επίπτωση από τη ρύπανση του Πηνειού, έχουμε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, αφού, ο εν λόγω ποταμός αποτελεί πηγή ζωής για τη χλωρίδα και την πανίδα της Θεσσαλίας. Επίσης, από τα νερά του ποταμού αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, οπότε η ρύπανση μεταφέρεται, μέσω της τροφικής αλυσίδας, σε χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, προκειμένου να σταματήσει, επιτέλους, η ρύπανση στον Πηνειό, να αποτραπεί το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται στον εν λόγω ποταμό και να προστατευτεί η υγεία των κατοικούντων πολιτών περί τον ως άνω ποταμό, αλλά και του περιβάλλοντος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Η ερώτηση




Total
0
Shares
Previous Article
dimarheio Argitheas 2019 slide

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργιθέας

Next Article
astynomia

Αστυνομικό ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων