Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρομά Χωρίς Σύνορα: Εκπαιδευτική εκδρομή Τσιγγάνων γυναικών στο Βόλο

  Η Μ.Κ.Ο  «Ρομά Χωρίς Σύνορα»  για πρώτη φορά στην τοπική ιστορία της περιοχής μας θα πραγματοποιήσει  «εκπαιδευτική εκδρομή Τσιγγάνων γυναικών» στο Βόλο.   

Μια δράση που στόχο έχει να βγάλει τις Τσιγγάνες γυναίκες έξω από την κοινότητα των Ρομά. Οι Τσιγγάνες γυναίκες υφίστανται αποκλεισμό σε όλους τους κοινωνικό-οικονομικούς τομείς. Η δράσης της οργάνωσης  έχει σκοπό  να βοηθήσει τις Τσιγγάνες  να συναναστραφούν και να γνωριστούν με άλλους ανθρώπους,  ανταλλάζοντας απόψεις και ιδέες.  Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κοινωνικοποίησης και της γνωριμίας της Τσιγγάνας με άλλες γειτονικές κουλτούρες και πολιτισμούς. 

  Οι 50 Τσιγγάνες από τους τρείς οικισμούς του νομού μας θα συμμετέχουν στην εκδήλωση  «έκθεσης τα παλιά όμορφα χρόνια των Ρομά» που διοργανώνει τη Παρασκευή, στις 28 Απριλίου και ώρα 19:00 το ΙΕΚ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ στο μουσείο της πόλης.

  Την εκδήλωση θα κάνει ξεχωριστεί με την παρουσία της η κυρία Ζέρβα Μαρία μια νεαρή επιστήμονας Ρόμισα και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Ίλιον από την περιοχή της Αθήνας.

  Μεταξύ άλλων η κυρία Ζέρβα θα μιλήσει για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γυναικών Ρομά απέναντι στη πολιτεία και τη κοινωνία. Η επίσκεψη της επιστήμονας Τσιγγάνας γυναίκας στην περιοχή μας  είναι ουσιαστικής σημασίας και θα αποτελέσει παράδειγμα προτύπου για τις άλλες Ελληνίδες Τσιγγάνες.

  Η Μ.Κ.Ο  «Ρομά Χωρίς Σύνορα»  αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας, την ενορία της Αγίας Παρασκευής Σοφάδων και το Επιμελητήριο Καρδίτσας που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της δράσης αυτής με την θερμή στήριξη τους.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΤΟ Δ.Σ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη 46χρονη στη Λάρισα, κατηγορούμενη για μαστροπεία

Next Article

Μεταπασχαλινό Αυγό