Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Roland Garros: Το μεγάλο διήμερο του ελληνικού τένις -Πότε παίζουν στους ημιτελικούς Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

SAKKARI TSITSIPAS11111

Το ελληνικό τένις βρίσκεται στα καλύτερά του και το επόμενο διήμερο η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορούν να ντύσουν με «γαλανόλευκο» χρώμα το Roland Garros στο Παρίσι.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο διήμερο για την ιστορία του ελληνικού τένις. Ηδη, το γεγονός πως βρίσκονται δύο Έλληνες αθλητές στους ημιτελικούς ενός σπουδαίου Grand Slam αποτελεί ιστορικό γεγονός. Ωστόσο, υπάρχει -πολύ- ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε δύο εκπροσώπους της «γαλανόλευκης» να διεκδικούν τον τίτλο του Roland Garros σε δύο τελικούς, και κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κάνει το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της. Στα χώματα του Παρισιού, η Σάκκαρη απέκλεισε και τις δύο περσινές φιναλίστ, το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, Σοφία Κένιν, και το Νο9 Ιγκα Σβιάτεκ, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε σετ. Γενικότερα, κόντρα σε Ζαβάτσκα, Παολίνι, Μερτένς, Κένιν και Σβιάτεκ έχει απολέσει μόλις ένα σετ (κόντρα στη Βελγίδα, Μέρτενς).

Το τένις που παίζει ως τώρα είναι εκπληκτικό, πνίγει κάθε αντίπαλό της με το πάθος και τα δυναμικά της χτυπήματα, ενώ έχει εξελίξει πολύ και το σερβίς. Η Σπαρτιάτισσα αθλήτρια έχει κάνει ήδη ένα εξαιρετικά επιτυχημένο τουρνουά, όμως αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη (βάσει κατάταξης, αλλά και απόδοσης στο τουρνουά) από τις τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή.
Το απόγευμα της Πέμπτης ρίχνεται στη μάχη η Μαρία Σάκκαρη

Πριν από αυτό, βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό το εμπόδιο της Τσέχας Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο33 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα επικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί φέτος στο Ντουμπάι, με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6, αλλά τη δεδομένη στιγμή η Σάκκαρη έχει νικήσει και τις δύο περσινές φιναλίστ του τουρνουά και παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της.

Το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Τσέχα αθλήτρια θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στο «Court Philippe-Chatrier», στις 17:30.

H ώρα έναρξης του αγώνα μπορεί να διαφοροποιηθεί αύριο, ανάλογα με τους αγώνες που προηγούνται.

Στο «Toπ 10» η Σάκκαρη, αν κατακτήσει το Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, αν καταφέρει να φύγει με την κούπα από το Παρίσι. Αν, λοιπόν, η Ελληνίδα αθλήτρια πανηγυρίσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της, τότε θα ξεπεράσει στο ranking τη σημερινή αντίπαλό της και θα μπει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης ως Νο9.

Αν πάει στον τελικό και ηττηθεί τότε θα ανεβεί στο Νο14, ενώ αν χάσει στα ημιτελικά από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, τότε θα μείνει κοντά στο Νο18, όπου βρίσκεται τώρα.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το απόγευμα της Παρασκευής ο ημιτελικός με τον Ζβέρεφ

Ένα βήμα πριν από τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Γαλλία και το Roland Garros.

Ο μεγάλος αγώνας του Έλληνα τενίστα με τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή, άρα θα μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του για μια νέα απαιτητική μάχη.

Ο ημιτελικός της διοργάνωσης θα αρχίσει είτε στις 15:50 είτε στις 18:30, καθώς θα εξαρτηθεί από το πότε θα τελειώσει το προηγούμενο παιχνίδι στο βασικό «Court Philippe-Chatrier» του Παρισιού και τον χρόνο προετοιμασίας των δύο αθλητών.

Ο Τσιτσιπάς έρχεται από την υψηλής κλάσης απόδοση που έπιασε στον νικηφόρο προημιτελικό με τον Ντάνιλ Μεντβέντεφ, το βράδυ της Τρίτης, και μια ήδη σπουδαία πορεία στο δεύτερο grand slam του 2021. Ενδεχόμενη παρουσία του στον τελικό θα αποτελέσει το επιστέγασμα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας.

iefimerida.gr




Total
0
Shares
Previous Article
roland garros sakkari

Επική Σάκκαρη…. πέταξε στα ημιτελικά του Roland Garros!!!

Next Article
genesi

Έτοιμο το αθλητικό κέντρο στο Γενέσι