Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρογκατσάρια στο Μουζάκι (φωτο-video)

rogkatsaria mouzaki

 

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 αναβίωσε στο Μουζάκι το έθιμο των Ρογκατσαραίων από τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου.

Πλήθος κόσμου από το Μουζάκι και όχι μόνο, αλλά και επισκέπτες φίλοι των εθίμων και των παραδόσεων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αγορά του Μουζακίου στο σπιτάκι του «Τεχνόδρομου» στις 10:00 το πρωί, ενώ μετά τις 12 το μεσημέρι στο ίδιο μέρος που επέστρεψε το «μπουλούκι» ο Σύλλογός μας προσέφερε φασολάδα, παραδοσιακές φώτες και κρασί στους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μουζακίου που για ακόμη μία φορά στάθηκε στο πλευρό μας και στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε την υπάλληλο του Δήμου Μουζακίου – ΕΙΝ Μουζακίου κυρία Μαρία Ζαχαρού που προσφέρθηκε και μαγείρεψε, πέρα από τα καθημερινά της υπηρεσιακά καθήκοντα, αφιλοκερδώς την υπέροχη φασολάδα.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον τσέλιγκα κ. Τρύφωνα Τριάντο από τη Μέγα Λάκκα που μας δάνεισε τα κουδούνια και τις γκλίτσες για την παρούσα εκδήλωση «ΡΟΓΚΑΤΣΑΡΙΑ 2020».

Τέλος, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εσάς που παραβρεθήκατε, πλαισιώσατε και τιμήσατε με την παρουσία σας τα φετινά «ΡΟΓΚΑΤΣΑΡΙΑ» και να δώσουμε ραντεβού για του χρόνου…

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου




Total
0
Shares
Previous Article
Η ΑΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ανακοίνωνει την συνεργασία της με τον Άγγελο Μαγαλιό

Στην ΑΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ο Άγγελος Μαγαλιός

Next Article
ΑΣ Καρδίτσας

Ντέρμπι το Σάββατο στο νέο κλειστό της Καρδίτσας

Related Posts