Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρεσιτάλ Βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου, πιστό στις αρχές του να προάγει την ποιότητα στη μουσική παιδεία των δημοτών του αλλά και να δημιουργεί ερεθίσματα στους νέους ώστε να αναπτύξουν το μουσικό πολιτισμό,διοργανώνει ρεσιτάλ βιολιού το Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Καλεσμένος είναι ο μουσικός κ.Ρουσιαμάνης Φίλιππος, ένα νεαρό και πολλά υποσχόμενο ταλέντο, που φιλοδοξία του είναι να καταξιωθεί στο στερέωμα της Κλασικής Μουσικής. Εδώ να επισημάνουμε ότι τον κ. Ρουσιαμάνη δίδαξε η κ. Τότσκα Κων/να, καθηγήτρια του Δημοτικού μας Ωδείου.
Fillipos Rousiamanis

Ο Φίλιππος Ρουσιαμάνης είναι μαθητής της Μουσικής Σχολής Τρικάλων «Παπαστάθη» από το 2005. Είναι αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, φοιτά στο τελευταίο έτος της τάξης κλασικού βιολιού και στην Ανώτερα τάξη πιάνου. Αρκετά νωρίς φάνηκε πως έχει μουσικότητα μεγάλη και πως η όλη συμπεριφορά του και η ζωή του είναι άμεσα συνυφασμένες με τη μουσική. Συμμετέχει ως 1 ο βιολί (κορυφαίος) και ως σολίστας στην κλασική ορχήστρα και στην ορχήστρα δωματίου της σχολής, ως 1 ο βιολί στη ΣΟΝΤ (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων) αλλα είναι και ο δημιουργός , το 1 ο βιολί, ο συντονιστής και ο μαέστρος της ΝΟΔ (Νεανική ορχήστρα δωματίου)η οποία βραβεύτηκε για το έργο της από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο μουσικής της Αθήνας. Έπαιξε επίσης και στα πρώτα βιολιά της ορχήστρας του πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης ,καθώς και με την ορχήστρα του δημοτικού ωδείου Κοζάνης.

Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια βιολιού και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς βιολιού και πιάνου στους οποίους έχει διακριθεί και έχει πάρει επαίνους ,ερμηνεύοντας με λεπτομέρεια έργα με τεχνική αλλά και μουσική δυσκολία .

Έχει πάρει μέρος ενεργά σε σεμινάρια σύνθεσης, έχει γράψει πρωτότυπη μουσική (ορχηστρική, δωματίου και σόλο) για συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και για δυο ταινίες μικρού μήκους (Αλλαγές, Le Bouquet noir) , οι οποίες έχουν προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ και έχουν κερδίσει πανελλήνιους και διεθνές διαγωνισμούς.

Ήταν ένα από τα 70 άτομα που επιλέχθηκαν να λάβουν μέρος στο Sound and music summer school 2015 που έγινε στο Purcell School of music, στο οποίο είχε την ευκαιρία να δουλέψει και να συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης συνθέτες και εκτελεστές με σκοπό να γράψει ένα έργο που εκτελέστηκε και ηχογραφήθηκε στο Purcell Concert Hall από μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Έπειτα από αξιολόγηση φακέλου συνθέσεων και ακρόαση τον δέχτηκαν για σπουδές στο τμήμα σύνθεσης του RNCM (Βόρειο Βασιλικό κολέγιο της μουσικής ) ,αλλά ήταν και μέσα στα 30 από τα 500 άτομα από όλο τον κόσμο που επιλέχτηκαν να ακροασθούν στη Βασιλική ακαδημία του Λονδίνου. Για αυτές τις επιτυχίες έπαιξαν σπουδαίο πόλο οι ερμηνευτικές του ικανότητες στο βιολί.

.




Total
0
Shares
Next Article

Ζωντανή μετάδοση του Xterra Greece Championship 2015 στη Λίμνη Πλαστήρα.

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…