Πυρκαγιά ξέσπασε στις ΛΟΓΓΙΕΣ (Συν/σμό Αγίου Κων/νου) του Δήμου Πύλης

 

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14.30 της Τετάρτης 6/3/19 στη περιοχή (Λογγιές) Συνοικισμό του Αγίου Κων/νου του Δήμου Πύλης, όπου αμέσως έσπευσαν δυνάμεις με τα Πυροσβεστικά οχήματα του Π.Κ. Πύλης της Π.Υ. Τρικάλων, Μουζακίου, Καρδίτσας αρχίζοντας την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Στην διάβα της άρχισε να καίει το πευκόφυτο δάσος σε απόσταση 300μ. από τα σπίτια χωρίς να δημιουργήσει εκεί καταστροφές, ενώ οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τις οικίες τους για να αποφύγουν τυχόν χειρότερα.

Η φωτιά πέρασε πάνω από την Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας ευτυχώς δεν πείραξε το επικείμενο βενζινάδικο και άρχισε να καίει το δάσος απέναντι στη θέση (ΖΕΡΒΟ) στους πρόποδες του (ΚΟΖΙΑΚΑ), και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατευθύνθηκαν προς σε εκείνο το σημείο.

Επίσης ήλθε για να βοηθήσει το έργο της κατάσβεσης και εναέριο Μέσο (Ελικόπτερο) για να μην επεκταθεί περαιτέρω και λόγω των ισχυρών ανέμων που φυσούσαν όλοι την ημέρα.

Στο τόπο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή μετέβει και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Αγγέλη, παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Τον συντονισμό των επιχειρήσεων είχε ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Νικόλαος Μπαλατσούκας. Ενώ την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων ανέλαβε του Α.Τ. Πύλης και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Να σημειώσουμε επίσης η φωτιά έκαψε και μία Καντίνα που είχε αρκετά πράγματα μέσα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην ιδιοκτήτρια, που ήταν σε απόγνωση.

Δήμος Πύλης

DSC07706

IMG 3053 1

IMG 3054

IMG 3055 1

IMG 3058

IMG 3070
Total
0
Shares