Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψυχική Υγεία και κορωνοϊός: 10306 δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης βοηθά ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα

Ψυχική Υγεία και κορωνοϊός: 10306 δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης βοηθά ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα

Ψυχική Υγεία και κορωνοϊός: 10306 δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης βοηθά ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα

Τα μέτρα που κληθήκαμε να ακολουθήσουμε λόγω της πανδημίας και η απομόνωση, επηρέασαν σημαντικά την ψυχολογία μεγάλου ποσοστού πολιτών. Η δωρεάν εθνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, καθημερινά εξυπηρετεί πολλούς συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα. Η γραμμή ξεκίνησε με στόχο την υποστήριξη των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και σε κοινωνικοπρονοιακές κατευθύνσεις για όσα επέφερε στο πέρασμά της η πανδημία.

Καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας καλούν (και πάνω από μία φορά) στη γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για να πάρουν πληροφορίες σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαβίωση, τα επιδόματα, τις νέες ρυθμίσεις μετακίνησης, τα θέματα επαναπατρισμού κ.ά.

Μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με τον εγκλεισμό και τα θέματα που προκαλούνται από αυτόν. Διαχείριση άγχους/πανικού, ζητήματα θλίψης/μοναξιάς, διαχείριση θυμού, αναστάτωσης αλλά και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Πολλοί ανησυχούν για το τι θα γίνει μετά και πώς θα γίνει ομαλά η επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ δεν λείπουν και οι κλήσεις που έχουν να κάνουν με ερωτήματα για μέτρα πρόληψης, όπου παραπέμπονται στη γραμμή του ΕΟΔΥ.

Κύρια ανάγκη, όμως, είναι η επικοινωνία, η κατάθεση της προσωπικής ιστορίας του καθενός, των προβλημάτων του, των σκέψεών του σε έναν άνθρωπο που δεν θα τον κρίνει, αλλά θα τον ακούσει με σεβασμό – ενεργητικά, υποστηρικτικά και με ενσυναίσθηση.

covid19 psichiki ygeia




Total
0
Shares
Previous Article
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Next Article
Έκτακτο Δελτίο

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας Δ/νση Πολιτικής Προστασίας

Related Posts

Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Καρδίτσα για το «Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στην Καρδίτσα για το «Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»