Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψυχική Ανθεκτικότητα Εκπαιδευτικού – Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών

viomtiko seminario kentro prolipsis Karditsas

Ψυχική Ανθεκτικότητα Εκπαιδευτικού – Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών

Βιωματικό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρο

Το Κέντρο Πρόληψης Καρδίτσας ολοκλήρωσε εχθές τις εργασίες του βιωματικού σεμιναρίου «Ψυχική Ανθεκτικότητα Εκπαιδευτικού – Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού.

Το  σεμινάριο  ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο της ενδοσχολικής εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Έλαβε χώρα εντός της σχολικής μονάδας και το παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Σταυρού.

Ο σκοπός της παρέμβασης είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών. Ο γενικός στόχος της παρέμβασης είναι  η ενίσχυση του παιδαγωγικού ρόλου του εκπαιδευτικού. Η παρέμβαση στοχεύει να προσφέρει στον εκπαιδευτικό χρήσιμα εφόδια ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί αποδοτικότερα ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία και την εμβάθυνση θεμάτων  επικοινωνίας, σχέσεων, συναισθημάτων, επιθετικότητας, ταυτότητας, αυτοεκτίμησης. Τα σεμινάρια συντόνισε το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Καρδίτσας, Κλινικός και Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος κ. Δημήτρης Παρλαβάντζας.

Με το πέρας της εκπαίδευσης απονεμήθηκαν βεβαιώσεις από την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Καρδίτσας κ. Ρογγανάκη Αγλαιά, η οποία συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις και προβληματισμούς για την πρόληψη με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
ped nasiakopoulos skarlos 2

Συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Γερμανία

Επόμενο άρθρο
Vasiliki Ziaka

Ευχές της Αν.Περιφ/κής Δ/ντριας Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022