Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα του ΠΣ Θεσσαλίας για τους εργαζόμενους στο επισιτισμό και στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον covid -19

perifereia thessalias

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τους εργαζόμενους στο επισιτισμό και στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον covid -19

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς σχετικά με το ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στο επισιτισμό και στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον covid -19 δηλώνει τα εξής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει να μεταφέρει μια λανθάνουσα εικόνα σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ως Περιφερειακή Αρχή αρχικά αποδεχτήκαμε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με την υποσημείωση ότι περά από τα αιτήματα θα προστεθούν και τα όσα έχει κάνει και προγραμματίζει να κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για να στηρίξει τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκε αυτή την προσθήκη και τα δυο ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία. Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που απείχε, ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος όπως διαμορφώθηκε με την προσθήκη που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Το Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο διάστημα της πανδημίας του covid -19 στηρίζει τους εργαζόμενους και το επιχειρείν στη Θεσσαλία με τα παρακάτω μέτρα:

– χρηματοδότησε με επιπλέον 47 εκατ. ευρώ τη στήριξη εργαζομένων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή, λόγω της πανδημίας του covid-19

– χρηματοδότησε με 30 εκατ. ευρώ μικρές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού με το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ».

-ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει με άλλα 20 εκατ. ευρώ μικρές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού με το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ 2».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την στήριξη του στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν τα σωματεία και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών τους.

Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει:

  • Στην καταβολή εκτάκτου βοηθήματος 600 ευρώ σε κάθε άνεργο του κλάδου.
  • Στην χορήγηση επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020
  • Στην ένταξη στο μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων εξτρά, εργολαβικών και συμβασιούχων που έληξαν οι συμβάσεις τους.
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς τους, στα δικαιώματά τους, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, διαδίκτυο, τέλη κυκλοφορίας και νερό, για όλους τους ανέργους.



Total
0
Shares
Previous Article
Επιμελητήριο Καρδίτσας

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Next Article
Ποιοι δικαιούνται μηδενικό ενοίκιο

Ποιοι δικαιούνται μηδενικό ενοίκιο για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο