Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τη «Συμφωνία Των Πρεσπών»

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Καρδίτσας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για την ονομασία της ΠΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία”.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ Με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες, με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία, στον Πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι: H MAKEΔΟΝΙΑ ως όνομα, ως Ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως Ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο μείζον αυτό Εθνικό ζήτημα απαιτείται κοινή Εθνική Στάση. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του ώστε η συμφωνία αυτή, εκτός από εθνική παραχώρηση να μην αποτελέσει εθνικό και επιχειρηματικό εφιάλτη για τις εμπορικές ονομασίες, σήματα και επωνυμίες των επιχειρήσεων που φέρουν τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ». Η τριετής διάρκεια που προβλέπει η συμφωνία, για την επίλυση των ζητημάτων των εμπορικών σημάτων μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, είναι πολύς χρόνος και φοβόμαστε ότι οι γείτονες εκτός από τα μέχρι τώρα αποκτήματα-λάφυρα, θα επιχειρήσουν να οικειοποιηθούν Brands που εδώ και δεκαετίες έχουν χτίσει με πολύ κόπο οι Ελληνικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με την Μακεδονία.




Total
0
Shares
Previous Article
2ο Special eLife: Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία

2ο Special eLife: Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα